Menu Premium

Dead Rising 3 stond gepland voor de Xbox 360

Gamekings Redactie 11/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er gaat natuurlijk een aardige tijd zitten in het ontwikkelen van games en zo ook de ontwikkeling van Dead Rising 3. Dead Rising 3 stond gepland voor de Xbox 360 toen ze bij Capcom Vancouver de game aan het ontwikkelen waren, maar ze kwamen erachter dat het niet op de current-gen console van Microsoft zou lukken om te doen wat ze wilden. Hadden we Dead Rising 3 graag op current-gen gezien?

UPDATE: Mike Jones heeft aan OXM uitgelegd dat het iets anders zit dan hoe zij het geïnterpreteerd hebben. Dead Rising 3 is namelijk nooit op de Xbox 360 getest, maar gelijk al voor next-gen. Wat wel klopt, is dat er wel ooit het idee was om de game uit te brengen op de Xbox 360.

Waarschijnlijk wist je al lang en breed dat Dead Rising 3 een launch-titel voor de Xbox One wordt. Zoals de naam van de game al doet vermoeden, is het het derde deel in de serie en de eerste twee delen kwamen dan ook uit op de Xbox 360. Oorspronkelijk was het plan om nummer drie ook uit te brengen op deze console, blijkt uit een interview dat OXM had met producer Mike Jones van Capcom Vancouver. Jones: “Toen we begonnen met het ontwikkelen van Dead Rising 3, hadden we het plafond al snel bereikt in de prototypefase. We maakten de wereld, we konden het streamen, maar het was niet mogelijk op de Xbox 360.”

Vanaf dat moment werd het project meegenomen naar Microsoft, waar het idee uit voortkwam om de game te gaan ontwikkelen voor de Xbox One en Dead Rising 3 uit te laten brengen door de tech-gigant. Hierbij kwam dan ook kijken dat ze bij Capcom Vancouver meer informatie (over “geheime technologie”) kregen over de Xbox One, waardoor de game bij launch kan uitkomen. Volgens Jones hebben ze hierdoor de game gemaakt die ze altijd al wilden maken.

Het is nog even wachten, want het duurt tot 2014 voordat we in Nederland met de game aan de slag kunnen. Is Dead Rising 3 voor jou een reden om de Xbox One te halen?

Dead Rising 3 stond gepland voor de Xbox 360

Dead Rising 3 stond gepland voor de Xbox 360

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch