Menu Premium

Dead Island 2 is nog steeds in ontwikkeling volgens THQ Nordic

Alex 23/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dead Island 2 is nog steeds in ontwikkeling. Dit wist uitgever THQ Nordic te melden tijdens een financiële presentatie aan haar investeerders. Het is lang stil geweest rondom de game, maar men is er dus nog steeds mee bezig.

De soap rondom Dead Island 2

THQ Nordic’s CEO Lars Wingefors vertelde aan de aanwezige investeerders dat zij nog steeds actief bezig zijn met de ontwikkeling van de in 2014 aangekondigde zombiegame. Wingefors gaf echter geen verdere details over Dead Island 2, behalve dat de game nog lang niet ten dode is opgeschreven. Iets wat veel mensen wel dachten gezien de roerige geschiedenis rondom deze game.

Het was uitgever Deep Silver die in 2014 tijdens de E3-persconferentie van Sony de eerste trailer aan de wereld toonde. Ontwikkelaar Yager nam de taak op zich om de sequel van Dead Island te maken. Na wat onenigheden werd Yager van het project gehaald en was het aan Sumo Digital om het productiestokje over te nemen. Dit gebeurde in 2016 en sindsdien kwam er maar mondjesmaat informatie naar buiten omtrent Dead Island 2. Hoewel de game nooit officieel gecancelled was, gingen veel mensen daar stiekem wel vanuit. Niets is dus minder waar, de productie van de zombiegame is nog in volle gang, aldus Lars Wingefors.

Maar er is nog meer

Naast Dead Island 2 wist THQ Nordic nog te melden dat zij bezig zijn met 80 nieuwe games, waarvan er al 48 zijn aangekondigd. Dat betekend dat er nog 32 games op de planken liggen waarvan wij het bestaan nog niet afweten. Wellicht zien wij daar tijdens de aankomende E3 verandering in komen. Zijn jullie blij dat Dead Island 2 nog steeds in ontwikkeling is? Of kan het jullie inmiddels niet meer zoveel schelen?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch