Menu Premium

De Xbox One-launch heeft Titanfall niet nodig volgens Microsoft

Karim Shehata 31/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De launch van de Xbox One zit er voor de meeste landen bijna aan te komen, ware het niet dat wij in Nederland nog even moeten wachten tot de lente van 2014.  Dit neemt echter niet weg dat de console op 22 november ‘gewoon’ verschijnt in onder andere de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland. Bij een launch hoort normaal gesproken een race-game die de zogenaamde autoporno naar een nieuw niveau brengt, een action-adventure die laat zien waar de console toe in staat is én een exclusieve shooter. Die laatste mist Microsoft voor de aankomende launch en EA’s Titanfall had dat gat natuurlijk kunnen dichten. De Amerikaanse Xbox-maker zit er overigens niet zo mee dat die game pas in 2014 verschijnt, want de Xbox One-launch heeft Titanfall niet nodig volgens Microsoft.

Degene die deze mening door middel van een podcast heeft gedeeld met de wereld, Phil Spencer, is zelfs van mening dat de launch van Titanfall in maart de perfecte is. “Voor ons is de timing wanneer de game verschijnt fantastisch”, aldus de baas van Microsoft Game Studios. “Dat de game in maart verschijnt is geweldig, wanneer je er echt over na gaat denken. Er is erg veel content beschikbaar bij de launch en waarschijnlijk zijn er dan nog niet zoveel consoles verkocht, waardoor Titanfall de verkoopcijfers van de Xbox One opnieuw een boost kan geven in het begin van 2014”, aldus Spencer.

Dat Microsoft dus geen exclusieve shooter in de launch-catalogus heeft staan voor de Xbox One, is dus volgens het bedrijf niet zo’n probleem. Wanneer je er zelf goed over nadenkt, heeft Spencer een punt. In het begin zijn er hoogstwaarschijnlijk toch niet genoeg Xbox One’s voor iedereen, waardoor Titanfall op dat moment ook niet goed kan verkopen. Daarnaast zijn Call of Duty: Ghosts en Battlefield 4 al shooters die direct bij de lancering van de next-gen console verschijnen. De Xbox One verschijnt in Nederland op een nog onbekende datum in de lente van 2014, terwijl Titanfall in maart verschijnt voor de Xbox 360, Xbox One en de PC.

De Xbox One-launch heeft Titanfall niet nodig volgens Microsoft

De Xbox One-launch heeft Titanfall niet nodig volgens Microsoft

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch