Menu Premium

De Xbox One krijgt een Self-Service Refund systeem

Richard den Toom 13/04/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Velen van ons zullen wel eens een game hebben gekocht en die vervolgens om wat voor reden dan ook niet of nauwelijks hebben aangeraakt. Een fysieke game kun je in dat geval nog uitlenen of doorverkopen, bij een digitaal aangeschafte game gaat dat wat lastiger. Microsoft gaat dat voor digitale aankopen via Xbox One en Windows 10 nu een stuk makkelijker maken, want de Xbox One krijgt een Self-Service Refund systeem.

Het werkt als volgt: je kunt je geld terug krijgen tot 14 dagen na aanschaf van de game en als je de game minder dan twee uur hebt gespeeld. Bovendien hoef je hiervoor geen mail of iets dergelijks te sturen, want het systeem werkt volledig met selfservice. Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo kun je voor DLC, Season Passes, add-ons en bepaalde Windows 10-apps geen geld terug krijgen. Je moet de game gedownload hebben en minstens een keer hebben geopend. Tot slot moet je minimaal een dag wachten voordat je je geld terug kunt vragen en houdt Microsoft zich het recht voor om misbruik van de Self-Service Refund tegen te gaan. Ga dus verstandig met de mogelijkheid om!

De Self-Service Refund is op dit moment nog onderdeel van het Xbox One Preview Programme en zal naar verwachting in de nabije toekomst beschikbaar komen voor alle Xbox One-bezitters, een exacte datum is daar nog niet voor bekend.

Bron: Eurogamer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch