Menu Premium

De WikiPad is vertraagd

Gamekings Redactie 01/11/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De WikiPad is vertraagd, hij zou eigenlijk vandaag uitkomen in de Verenigde Staten. De reden zou kunnen zijn dat alle WikiPads zijn weggewaaid door orkaan Sandy, maar de producenten van WikiPads geven de gebruikelijke vage verklaring:”er was een last-minute kans om de WikiPad te verbeteren, en er zijn nog wat kleine aanpassingen gemaakt om te zorgen dat de eerste klanten compleet tevreden zullen zijn met de WikiPad.”

Degene die een WikiPad hebben gereserveerd, krijgen een aardigheidje als excuses voor de vertraging. Wat dat precies inhoudt, is niet bekend gemaakt. Verdere reserveringen zijn niet meer mogelijk tot er een nieuwe releasedatum bekend is. WikiPad meldt dat ze in de laatste fase zitten met de ontwikkeling en dat de nieuwe releasedatum binnenkort bekend gemaakt wordt.

Voor degenen die er nog niet van gehoord hebben, de WikiPad is een gaming tablet die op Android draait en waar je een controller-achtige houder omheen kan doen met knoppen en joysticks erop. Hij zou 3D  zonder bril ondersteunen, en rond de 200 dollar gaan kosten. Die prijs is omhoog gegaan naar 500 dollar en de 3D functie is ook verdwenen, maar er zit 16 gig intern geheugen in, en streaming games producent Gaikai maakt games voor de WikiPads. Ook OnLive maakt games voor de Pad, ondanks dat het bedrijf wat kwakkelt en recent is overgenomen. PlayStation Mobile is ook van de partij op de WikiPad. PlayStation Mobile heette voorheen PlayStation Suite, en maakt games voor een aantal Sony Android telefoons, HTC smartphones en uiteraard de PS Vita.

Bovendien draait de WikiPad op Android en het ondersteunt dus gewoon Android games en Google Play. Dus voortaan kun je Angry Birds spelen met een controller. Wat denk jij? Wordt de “eerste gaming tablet”, zoals de WikiPad zichzelf promoot, een hit? Of hebben mensen genoeg aan games op hun iPads en Samsung tabs?

De WikiPad is vertraagd

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch