Menu Premium

De Wii U verkoopt 1,2 games per console volgens een analist

Gamekings Redactie 10/12/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Wii U verkoopt 1.2 games per console volgens een analist. Het gaat prima met de console zelf, maar het loopt dus nog niet echt storm bij de gameverkoop voor Wii U titels.

Nintendo heeft voorspeld dat er tussen de release van de Wii U in december en maart 2013 meer dan 5,5 miljoen stuks van de console verkocht gaan worden. Het aantal games dat Nintendo verwacht te verkopen op hetzelfde platform in die tijd staat op rond de 24 miljoen. Gaan ze dit nummer wel halen? Volgens Longbow Research analist James Hardiman worden er maar 1,2 games per console verkocht. Dat zijn toch wel even heel andere cijfers.

In 2006 toen de Wii nog ‘je-van-het’ was, werden er twee games per Wii verkocht. Meer dan wat de Wii U voor elkaar krijgt. Hardiman heeft zijn info van het laatste verslag bij NPD industry, een bedrijf dat onder andere kijkt naar videogame market research. De lagere verkoopcijfers zijn niet helemaal zonder reden, volgens Hardiman kan Nintendo twee factoren de schuld geven. Het toevoegen van de game Nintendo Land bij de Wii U Deluxe, en de prijs van de dure doos zelf. Dat zou er namelijk voor zorgen dat de klant geen budget meer over heeft voor nog een game extra. Sinterklaas is bij ons al geweest, maar de kerstperiode moet nog komen. Hopelijk zorgt dat nog voor een sales boost.

Gelukkig voor Nintendo zijn de meeste analisten het er over eens dat de Wii U goed blijft verkopen tot in de lente van 2013. Wat er na de zomer op sales gebied gaat gebeuren blijft nog een mysterie, maar niet iedereen is er even zeker over.

De Wii U verkoopt 1,2 games per console volgens een analist

De Wii U verkoopt 1,2 games per console volgens een analist

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch