Menu Premium

De Wii blijkt nog springlevend te zijn dankzij Just Dance 2020

Oubaïd 11/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Just Dance 2020 kwam op 5 november uit op alle huidige consoles. Echter, er zat één systeem tussen van niet één, maar twee generatie terug: de oh zo geliefde Wii bij het dansend en swingend publiek. Dat Ubisoft 13 jaar na de verschijning van de Wii nog altijd deze console ondersteunt werd vandaag wel duidelijk met de verkoopcijfers uit het Verenigd Koninkrijk.

Just Dance 2020 verkoopt méér op de Wii dan op de Xbox One én PS4

De game is op de 15e plek binnengekomen in de top 40. Wat interessanter is om te kijken hoeveel elke versie heeft verkocht. De Nintendo Switch was de duidelijke winnaar met een aandeel van 55%. Op de tweede plek staat dus niet de populaire PS4 of de Xbox One, maar de Wii met 21%. De PS4 volgt met 14% en de Xbox One de resterende 10%. Wel moet hierbij vermeld worden dan het hier alleen om de fysieke cijfers gaat. Verkopen via de digitale winkels van de huidige systemen worden niet meegerekend voor de top 40.

Hoe lang blijft Ubisoft de Wii nog ondersteunen?

Deze vraag werd Ubisoft al na de lancering van de Wii U terug in 2012 gevraagd. Inmiddels is die console al begraven en blijven er nog altijd versies voor de Wii uitkomen (die overigens ook op de Wii U speelbaar zijn dankzij de backward compatibility van de Wii U). Onlangs gaf Ubisoft wel aan dat de serie met Just Dance 2020 voor het laatst op de Wii zal verschijnen. Of dit echt zo zal zijn, valt nog te bezien. Wij geven ze in ieder geval geen ongelijk als ze voor het vervolg op dit besluit terugkomen. Ken je nog iemand of speel je zelf nog Just Dance? Laat het ons weten in de comments.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch