Menu Premium

De volgende PlayStation streamt PlayStation 3 games volgens geruchten

Gamekings Redactie 17/02/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De volgende PlayStation streamt PlayStation 3 games volgens geruchten. We zijn nog maar drie dagen verwijderd van de presentatie van Sony, maar dat lijkt vooralsnog alleen maar reden om de geruchtenmolen harder te laten draaien. Nu heeft ook het serieuze Wall Street Journal een duit in het zakje gedaan door te zeggen dat bronnen dichtbij Sony ze hebben verteld dat de next-gen console streaming mogelijkheden biedt.

Volgens de WJS wordt de techniek ingezet om games te spelen die via het internet worden aangeboden. Opvallend genoeg is de voornaamste reden hiervoor om gamers zo de mogelijkheid te geven PlayStation 3 games op de nieuwe console te kunnen spelen. Op deze wijze wordt het probleem van backwards compatibility opgevangen. Dit is namelijk een probleem omdat, volgens andere geruchten, de architectuur van de PlayStation 4 fundamenteel verschilt van zijn voorganger.

En daarmee komen we terug bij een bericht van vorig jaar, waarin we jullie konden meedelen dat Sony de cloud-based gaming service Gaikai voor 380 miljoen dollar had ingelijfd. Na deze verrassende aankoop heeft Sony weinig ruchtbaarheid gegeven aan de motivatie hierachter. Alles wat ze ons meedeelden was dat de aankoop gemaakt was met “oog op Sony’s game consoles”, en dat “de uitbreiding van de techniek naar andere produkten van Sony binnen de opties ligt.”

Over drie dagen zullen we er achter komen met zijn allen. Er is niemand meer te vinden die er niet van uit gaat dat de PlayStation 4 dan gepresenteerd wordt aan de wereld. Ga er ook maar alvast van uit dat dit niet het laatste gerucht is dat zich nog zal aandienen in aanloop naar het evenement. Houdt Gamekings daarom goed in de gaten voor het laatste nieuws, en vergeet alvast niet te noteren om woensdag erbij te zijn met onze live coverage van de persconferentie! We hebben er zin an!

De volgende PlayStation streamt PlayStation 3 games volgens geruchten

De volgende PlayStation streamt PlayStation 3 games volgens geruchten

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch