Menu Premium

De vierde Crysis game gaat geen Crysis 4 heten

Gamekings Redactie 12/11/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als we het over originaliteit hebben, dan verdienen de meeste ontwikkelaars en uitgevers geen Nobelprijs. Zeker niet als het op namen van vervolgdelen van onze favoriete games aankomt. Onze vrienden van Crytek gaan daar echter verandering in brengen, want de vierde Crysis game gaat geen Crysis 4 heten.

Dit nieuws bereikte ons vanuit de mond van Crytek CEO Cevat Yerli. Dat het getal ‘vier’ geen deel zal uitmaken van de vierde Crysis titel is best logisch, want eerder verkondigde Yerli al dat de aankomende Crysis 3 de laatste game zou zijn die verder gaat met het verhaal zoals begonnen in deel één van de serie. Het vierde deel krijgt een geheel nieuwe invalshoek en de benaming ‘4’ zou die lading niet dekken. Het verhaal van Prophet is namelijk in deeltje drie echt afgelopen.

Crysis 3 betekent dus het einde van het huidige Crysis verhaal, maar de Crysis franchise wordt alles behalve ten ruste gelegd. Yerli is zeer enthousiast over het DNA van de serie en denkt dat de schrijvers er vele kanten mee op kunnen. Die vrijheid geeft Far Cry, hun andere grote titel, ze niet volgens de CEO.

Normaal gesproken zou de ontwikkelaar zich nu al in een pre-productiefase van het vierde deel begeven. Maar juist omdat ze iets geheel anders gaan doen, kan er momenteel nog niks over gezegd worden. Het wordt radicaal anders allemaal en er wordt nog meer naar de lange termijn gekeken.

Een andere oorzaak hiervan kan zijn dat Crytek niet verder gaat met EA, aangaande dit nieuwe project, maar het is nu natuurlijk nog veels te vroeg om daar over te speculeren. Laten we eerst deel drie maar eens gaan spelen en checken of het afslachten van buitenaards tuig net zo soepel met een kruisboog als met een Assault Rifle kan gebeuren.

Natuurlijk horen wij graag hoe jullie over het huidige plot denken én of er niet nog meer uitgeperst had kunnen worden. Of zijn jullie juist blij dat in Crysis 3 de boel afgerond wordt en we met z’n allen kunnen uitkijken naar een stoer nieuw verhaal? Talk to us mede Kings!

De vierde Crysis game gaat geen Crysis 4 heten

De vierde Crysis game gaat geen Crysis 4 heten

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch