Menu Premium

De streamingservice van de Wii U lanceert morgen in de VS

Gamekings Redactie 20/12/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De streamingservice van de Wii U lanceert morgen in de VS. Hiermee moet de positie van de innovatieve GamePad van Nintendo in de huiskamer verder verstevigd worden. Met TVii komt er een app beschikbaar die een hele sloot aan diensten voor Amerikanen beschikbaar maakt. Denk aan een interactieve gids voor de TV, Hulu Plus en Amazon Instant Video en besef dat Nintendo nu ook eindelijk de 21e eeuw heeft omarmd.

Toch was er aanvankelijk meer beloofd en het is nog niet precies duidelijk waarom sommige diensten zijn uitgesteld. Zo zullen Netflix en TiVo nog niet zijn inbegrepen in de app, en Netflix zal waarschijnlijk zelfs als een stand-alone app verschijnen voor de Wii U. Ook spijtig is de afwezigheid van de mogelijkheid om opnames van je DVR te bekijken en te managen via de GamePad.

TVii in zijn huidige vorm is desalniettemin reden voor Nintendo om de vlag uit te hangen. De grote baas van Nintendo of America, Reggie Fils-Aime, bracht uitgelaten het nieuws naar buiten: “Na 20 december zul je nooit meer op dezelfde manier naar je TV kijken. Eigenaren van de Wii U hebben al ondervonden wat voor verandering de GamePad heeft gebracht op gameplay en sociale interactie. Nintendo TVii laat zien hoe het geïntegreerde tweede scherm van de GamePad ook de ervaring van TV kijken ingrijpend kan veranderen. Welkom in de nieuwe wereld van TVii.”

In Nederland zullen we nog even moeten afwachten of TVii zal verschijnen. Nintendo heeft voor nu slechts medegedeeld dat het in 2013 in Europa verschijnt, maar uitsluitend in bepaalde regio’s. Nou kunnen we er redelijkerwijs van uitgaan dat we hier een stuk grotere kans maken voor een release dan bijvoorbeeld Malta, maar officieel is er nog niks zeker. We praten dan ongetwijfeld over een afgeslankte versie van TVii, omdat veel diensten, zoals het geweldige Hulu Plus, alleen beschikbaar zijn in de VS. Is TVii dan nog een app waar jij op zit te wachten, of geloof je het allemaal wel? Laat het ons weten in de comments!

De streamingservice van de Wii U lanceert morgen in de VS

De streamingservice van de Wii U lanceert morgen in de VS

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch