Menu Premium

De PS4-versie van Final Fantasy XIV: A Realm Reborn draait op 60 FPS

Karim Shehata 20/02/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Square Enix is al een tijdje bezig met de ontwikkeling van Final Fantasy XIV: A Realm Reborn voor de PlayStation 4. De MMORPG is al een tijdje uit op de PlayStation 3 en de PC, maar de Japanse uitgever wil de herziene versie van het geflopte Final Fantasy XIV dus ook graag op de PlayStation 4 zien. Wel is het al een tijdje touwtrekken omtrent de framerate van de game op de PlayStation 4, want waar eerder werd aangekondigd dat de game op 60 FPS zal gaan draaien, werd dit later teruggeschroefd naar 30 frames per seconde. Nu is dit besluit teruggedraaid, want de PS4-versie van Final Fantasy XIV: A Realm Reborn draait op 60 FPS.

Dit heeft producer en director Naoki Yoshida vandaag bevestigd in een interview met het Japanse 4Gamer. “De visuele kwaliteit van de PlayStation 4-versie staat praktisch gelijk aan de maximale instellingen van de PC-versie”, begint Yoshida. “De schaduwen worden net iets anders verwerkt, waardoor de versies natuurlijk niet helemaal hetzelfde zijn, maar wel wordt de 60 FPS gehaald”. Deze uitspraken zijn dus opvallend, want eerder liet dezelfde Yoshida weten dat de game op de PS4 niet boven de 30 frames per seconde wist uit te stijgen.

Wel is het zo dat de game niet altijd op 60 FPS kan blijven draaien. Wanneer er veel personages tegelijk in beeld staan, zal de framerate maximaal dalen tot twintig frames per seconde. Dit hangt af van het aantal personages op je beeldscherm, terwijl Square Enix wel probeert om de framerate zo vaak mogelijk boven de 30 frames per seconde te houden. Opvallend is overigens dat de PS4-versie in de ontwikkeling zelfs op sommige momenten hoger wist uit te vallen dan 60 frames per seconde, maar op dat moment wordt de PlayStation 4 te heet. Hierdoor heeft Square Enix besloten de framerate op maximaal 60 FPS te houden. Daarnaast liet Yoshida even weten dat een PC met dezelfde specificaties als de PlayStation 4 de game een stuk slechter draait, omdat Sony’s next-gen console een stuk beter geoptimaliseerd is voor het draaien van games volgens Yoshida.

De producer kon het overigens ook niet laten om nog even met wat cijfers te strooien. Zo heeft Final Fantasy XIV: A Realm Reborn op dit moment 1,8 miljoen geregistreerde gebruikers en zijn er 6,71 miljoen personages gecreëerd door de spelers. De MMORPG van Square Enix is daarnaast zo’n 418 miljoen uur gespeeld, wat gelijk staat aan zo’n 48.000 jaar. Het aantal gespeelde jaren zal ongetwijfeld de 100.000 gaan halen wanneer de PlayStation 4-versie van Final Fantasy XIV: A Realm Reborn verschijnt op 14 april aanstaande.

De PS4-versie van Final Fantasy XIV: A Realm Reborn draait op 60 FPS

De PS4-versie van Final Fantasy XIV: A Realm Reborn draait op 60 FPS

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch