Menu Premium

De PlayStation VR is meer dan 900.000 keer verkocht

Jeroen Wiersma 27/02/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Andrew House, global chief executive van Sony Interactive Entertainment, had twijfels over of de PlayStation VR bij veel gamers echt zou aanslaan. Uiteindelijk blijkt de populariteit hem en het bedrijf te verrassen, want de PlayStation VR is meer dan 900.000 keer verkocht.

Tot aan 19 februari, sinds de release dus in ongeveer vier maanden, 915.000 keer om precies te zijn. De verwachting lag op één miljoen sales in het eerste half jaar. Tot midden april hoeven er dus nog maar 85.000 verkocht te worden om dat te halen. De kans bestaat dat de verkoopcijfers van de PlayStation daar dik over heen gaan, met name door de populariteit in Japan, waar zoals House beschrijft “letterlijk mensen in de rij staan buiten de winkels wanneer ze weten dat de voorraad PlayStation VR-sets wordt bijgevuld.”

Het is natuurlijk interessant om de verkopen te vergelijken met die van de grote concurrenten. Van de Oculus en HTC zijn er echter nog geen officiële verkoopcijfers naar buiten gebracht. Wel heeft SuperData Research geschat dat er eind 2016 zo’n 243.000 Oculus Rift headsets waren verkocht en zo’n 420.000 HTC Vive headsets. House geeft aan erg blij te zijn als uiteindelijk zo’n 7 tot 9 procent van de 53 miljoen PlayStation 4 bezitters PlayStation VR in huis haalt. Om realistisch een groter publiek te bereiken moeten er nog de nodige verbeteringen worden gedaan aan de technologie.

De beschikbaarheid van de PlayStation VR headset wordt volgens House vanaf april beter en in de herfst verwacht Sony ook de verkoop in Zuid-Amerika te starten. Heb jij ‘m al, ga je ‘m nog halen, of wacht je tot het goedkoper wordt, kwalitatief beter wordt, of beter ondersteund wordt door games?

Bron: The New York Times

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch