Menu Premium

“De PlayStation Vita heeft aantrekkelijke software nodig”

Gamekings Redactie 06/05/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De PlayStation Vita is momenteel geen sterk product, als Nintendo’s enige echte Shigeru Miyamoto er wat over te zeggen heeft. Volgens de iconische game designer is dat vooral te wijten aan een slechte balans tussen de kracht van de hardware en de Vita’s huidige aanbod van software. Dat vertelde Shigeru in een interview met Edge.

“Het is duidelijk een ‘hi-spec’ machine en je kunt er veel mee doen, maar kijkend naar de combinatie van software en hardware zie ik er niet een heel sterk product in”, meldde Nintendo’s levende legende. Natuurlijk vergeleek Miyamoto daarbij ook de ietwat magere launch van de 3DS, die in de eerste paar weken eveneens een karig aanbod van games had. Volgens Shigeru zou wat meer “aangrijpende” software de PS Vita een hoop goeds doen. “Toen we de 3DS lanceerden hadden we geen Super Mario 3D Land, geen Mario Kart 7, en ook geen Kid Icarus: Uprising”, vertelde Miyamoto.

Nintendo’s topman benadrukte in elk geval dat aantrekkelijke software altijd de sleutel is voor een succesvolle console of handheld, een voor de hand liggend gegeven natuurlijk. Toch waren ze volgens Shigeru met de 3DS de fout in gegaan door te verwachten dat consumenten de handheld vanwege zijn hardware-mogelijkheden zouden aanschaffen. “We streefden ernaar al die games klaar te hebben voor de launch, maar het was ons niet gelukt dat te realiseren. We hoopten dat mensen de 3DS toch als een veelbelovende stuk hardware zouden kopen. Nu we erop terug kijken realiseren we echter dat de belangrijkste software ontbrak”, aldus Miyamoto.

Wat vind jij van Miyamoto’s uitspraken?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch