Menu Premium

De PlayStation Plus prijzen gaan omhoog in Canada en de VS

Rik Koning 23/08/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Helaas kunnen we niet altijd alleen maar nieuws brengen waarvan je uit je plaat gaat. Tenminste, niet in positieve zin. Zo bereikte ons vandaag wat minder positief nieuws, al lijkt het vooralsnog niet echt op ons van toepassing te zijn. Want wat blijkt? De PlayStation Plus prijzen gaan omhoog in Canada en de VS.

Sony maakte de prijswijziging bekend door een aankondiging enigszins weg te moffelen in een PlayStation Blog over de gratis games van Augustus. Hierbij werd bekend dat zowel de twaalf als de drie maanden durende abonnementen zullen veranderen. Met name het korte abonnement wordt flink verhoogt; in Canada wordt de prijs zelfs bijna verdubbeld.

Voor de mensen die een maandelijks abonnement hebben maakt het overigens iets minder uit. In de VS blijft deze prijs gelijk en in Canada gaat het slechts 2 Canadese dollars omhoog. De PlayStation Plus prijzen gaan omhoog vanaf 22 september voor iedereen die zijn abonnement daarna verlengt.

Terwijl meer betalen nooit leuk is, hoeft het toch niet per se alleen maar negatief te zijn. PlayStation Plus heeft in het verleden vaker dan Sony lief is problemen gehad met onstabiele servers of DDOS aanvallen. Nou is aan dat laatste probleem wellicht weinig te doen, maar het is goed mogelijk dat Sony de extra inkomsten van deze prijswijziging gaat gebruiken om de kwaliteit van de service te verbeteren.

Overigens is het ook niet ondenkbaar dat de prijswijzing simpelweg een verrekening is van de koersen van de euro en de dollar. Momenteel staan de munteenheden redelijk gelijk, maar wellicht dat Sony de misgelopen inkomsten van de afgelopen drie jaar nu in wil halen met behulp van de gunstige koers van dit moment.

Mocht dit het geval zijn, dan lijkt het onwaarschijnlijk dat we ook in Europa prijswijzigingen zullen gaan zien. Voorlopig heeft Sony er dan ook niks over bekendgemaakt. Daarnaast gingen de prijzen in het Verenigd Koninkrijk afgelopen jaar al omhoog. Hopelijk hierover dus niet snel meer!

Bron: VG247

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch