Menu Premium
Loading...

De platformer Voodoo Vince krijgt na dertien jaar een remaster

Mark Hoogland 05/10/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

In 2003 verscheen de 3D-platformer Voodoo Vince, een project van Clayton Kauzlaric en diens studio Beep Industries, op de Xbox. De game werd oké ontvangen en kreeg later vooral bekendheid doordat Xbox-opperhoofd Phil Spencer het zijn favoriete game aller tijden is gaan noemen. Vandaag laat Kauzlaric trots weten dat er een remaster van zijn lievelingetje aankomt. Check bovenstaande teaser!

Voor Spencer was Voodoo Vince de eerste game die hij samen met zijn jonge dochtertjes uitspeelde – een bijzondere herinnering dus. Naast de Xbox-baas heeft de cultgame echter nog legio andere hardcore fans; in een post op Xbox Wire vertelt Clayton Kauzlaric over de handgemaakte Voodoo Vince-merchandise en zelfs tatoeages die hij door de jaren heen voorbij heeft zien komen. Na bij Microsoft onder meer te hebben gewerkt aan producten voor Kinect en HoloLens, vond Kauzlaric het tijd voor een opgepoetste versie van Voodoo Vince. Deze is nu enkele maanden in ontwikkeling en staat gepland voor begin 2017.

De remaster van Voodoo Vince, ontwikkeld door Kauzlarics indie-studio Beep Games, Inc., wordt herbouwd op een compleet herschreven engine, met kakelverse textures en effecten. De game zal in widescreen draaien op 1080p bij 60fps, en krijgt daarnaast voor het eerst zowel achievements als rumble support voor de controller. Ook de soundtrack wordt deels geüpdatet, maar qua gameplay zal de game exact aanvoelen als in 2003, volgens Kauzlaric.

Zoals gezegd kunnen we de remaster van Voodoo Vince begin 2017 verwachten, te weten voor Xbox One, Windows 10 en – voor oudere Windows-versies – Steam. Heb jij net zulke mooie herinneringen aan deze game als Phil Spencer, of had je nog nooit van de game gehoord? Drop het in de comments!

Bron: Xbox Wire / Steam

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch