Menu Premium

De PC-versie van Dark Souls was overhaast

Gamekings Redactie 19/12/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is ondertussen ruim een jaar terug dat Dark Souls uitkwam op de PC en nog lijkt het laatste woord er nog niet over gesproken. De van origine consolegame leek nog lang niet af te zijn toen ‘ie naar de PC kwam, waar fans logischerwijs totaal niet blij mee waren. Heel gek was het ook niet en bij From Software waren ze erop voorbereid. De PC-versie van Dark Souls was overhaast, alleen omdat fans volgens de ontwikkelaar niet langer konden wachten.

Ontwikkelen voor de PC is een stuk lastiger dan voor de consoles. Er zijn natuurlijk ontzettend veel grafische kaarten en andere onderdelen waarop een game vlekkeloos moet werken, en helemaal wanneer de game oorspronkelijk voor een console bedoeld is is het lastig. Waarschijnlijk hebben de meesten van ons er lang niet zoveel verstand van als een ontwikkelaar zou moeten hebben en de verwachting is er dan ook dat een game af is en zo min mogelijk fouten bevat wanneer deze uitkomt. Bij Dark Souls was dat totaal niet het geval, want deze game kwam uit en bracht het gevoel mee dat dit nog lang niet had moeten gebeuren.

In een interview dat Dark Souls 2 producer Takeshi Miyazoe gaf aan Edge, blikte hij terug naar augustus 2012. Dark Souls kwam uit en er waren veel problemen. De frame rate was niet in orde, de resolutie was niet aan te passen voor hen die een dikke PC hebben staan en ondanks dat de game bedoeld was voor PC-gamers was de ondersteuning voor muis en toetsenbord belabberd. Uiteindelijk waren het de fans die de PC-port speelbaar maakten voor iedereen. Volgens Miyazoe wisten ze dat dit zou gaan gebeuren, gezien er flinke haast zat achter het uitbrengen van Dark Souls op de PC. “De PC-markt in Japan is zo klein dat het nooit de bedoeling was de game te porten, maar de petities in Europa en Noord-Amerika spraken zo luid dat we , ondanks het gebrek aan ervaring, begonnen aan een PC-versie die zo snel mogelijk moest uitkomen.”

Er werd met Dark Souls aangeraden om de game met controller te spelen, omdat de game uiteindelijk toch echt voor de consoles bedoeld is. Dat gezegd, werd er ook aan Miyazoe gevraagd of ze ooit een Wii U-versie overwogen hebben. Dat was niet het geval, gezien volgens de ontwikkelaar het publiek voor de Wii U niet hetzelfde is als het publiek dat Dark Souls zou spelen.

Met Dark Souls 2 in het vooruitzicht wil Takeshi Miyazoe benadrukken dat de PC-versie van die game een stuk beter gaat worden. Waarschijnlijk ben je op je hoede als je het eerste deel op de PC gespeeld hebt, maar misschien moeten we ze het voordeel van de twijfel geven. Op 14 maart komt de game uit op de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

De PC-versie van Dark Souls was overhaast

De PC-versie van Dark Souls was overhaast

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch