Menu Premium

De orginele StarCraft inclusief de Brood War expansion is nu gratis te spelen

Maarten van Steijn 19/04/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nog niet zo heel lang geleden heeft Blizzard aangekondigd dat de bijna twintig jaar oude StarCraft in de zomer van 2017 een remaster gaat krijgen. Nu blijkt, Blizzard legt het er allemaal nog even wat dikker bovenop door de originele StarCraft gratis beschikbaar te maken. Niet alleen de originele game is nu geheel vrijblijvend te spelen, ook de bijna net zo oude expansion, genaamd Brood War, is straks te checken!

Blizzard knalt ook meteen een patch achter deze PC game aan, die er bijvoorbeeld voor gaat zorgen dat je de game in beide fullscreen en windowed screen kunt spelen. De patch gaat er ook voor zorgen dat de compatibiliteit met Windows 7, 8.1 en 10 wat soepel in zijn werk zal gaan.

Starcraft is een RTS, exclusief voor de PC. De game neemt je mee naar een verre toekomst, waar je het op moet nemen tegen onder anderen Zerg, die een heel leger achter zich heeft staan. Een tweede deel van deze reeks werd in 2010 op de markt gebracht, gevolgd door een expansion in 2013. Vervolgens is er in 2015 nog een final standalone uitgekomen – waarna nu in 2017 dus weer een Remaster van het eerste deel gaat verschijnen!

Heb jij er net als Blizzard vertrouwen in dat men de remaster aan gaat schaffen, net nadat de orginele Starcraft gratis speelbaar gemaakt is? Laat het horen in de comments!

Bron: eurogamer.net

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch