Menu Premium

De opkomst van tablet gaming staat vast volgens Nintendo

Gamekings Redactie 11/11/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De opkomst van tablet gaming staat vast volgens Nintendo. Tijdens zijn voordracht bij de BMO 2012 Digital Media Conference vertelde Scott Moffitt, een hoge pief van Nintendo, dat het bedrijf niet bang is voor de onstuitbare populariteit van de tablet.

Volgens Moffitt kan de opkomst van de tablet en de rol  ervan voor games niet worden ontkend. Dit is volgens hem geen reden voor paniek, want de tablet is voor Nintendo een bondegenoot in plaats van een vijand. Omdat fans en klanten via tablets informatie kunnen vinden over Nintendo, is er voor het bedrijf winst te behalen in die hoek.

Moffitt ziet al helemaal geen problemen voor de Wii U: “De DS heeft geen concurrentie gehad met tablets en smartphones en toch loopt het verkoop-percentage (van de Wii U) sneller dan die van de DS. Deze gegevens lijken met elkaar in tegenspraak. Natuurlijk zien we een groei in nieuwe concurrerende producten, maar we zien daarnaast betere resultaten in een moeilijkere markt.”

Met een eigen tablet, die als gamepad voor de Wii U gaat dienen, is het misschien ook niet vreemd dat Nintendo zo enthousiast is over tablets. Niet alleen kan deze ‘Nintendo-tablet’ als controller worden gebruikt, want er kunnen ook direct games op worden gespeeld zonder dat je een tv nodig hebt.

De release van de Wii U is gepland voor 30 november.

 De opkomst van tablet gaming staat vast volgens Nintendo

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch