Menu Premium

De Nintendo Switch is regiovrij

Maarten van Steijn 13/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

We trappen de vroege ochtend af met meer Switchtig Switch-nieuws. De presentatie deze nacht opende met een hoop achtereenvolgende informatie, waarbij het volgende al vrij snel duidelijk werd: de Nintendo Switch is regiovrij! Dat houdt in dat we geen gekke belemmeringen meer kunnen verwachten wat betreft de moeilijkheden van voorheen in bepaalde regio’s.

Met deze beslissing van Nintendo, zijn ze eindelijk afgestapt van de region-lock die op al hun eerdere hardware aanwezig was. Erg goed nieuws dus, voor mensen die problemen hadden op bijvoorbeeld de 3DS waarbij je gelimiteerd zou kunnen zijn vanwege een digitaal account dat alleen regionaal beschikbaar is. Ook het mogelijke probleem dat de Nintendo Switch in sommige regio’s een heel stuk later of helemaal niet te verkrijgen is, is hiermee verholpen.

De reden dat er ooit een regio-lock op games of hardware zat, is omdat ze hierdoor konden testen of het op kleine schaal wel beviel – voordat ze het de hele wereld over knallen. Valt wat voor te zeggen, maar deze beslissing betuigt toch weer van de zelfverzekerdheid die Nintendo meebrengt met deze beslissing.

Wat vind jij ervan dat deze console regiovrij is? Had jij voorheen problemen met de bepaalde belemmeringen en had je hier dan ook erg op gehoopt? Laat het weten in de reacties!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch