Menu Premium

De Nintendo 3DS is veel vaker verkocht in juli door het succes van Pokémon GO

Suzanne de Jong 19/08/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is alweer even geleden dat de wereld op zijn kop leek te staan bij de lancering van Pokémon GO. De applicatie heeft al veel teweeg gebracht. Zo duurde het eerst een tijd voordat je officieel de app kon downloaden in Nederland, hier trokken uiteraard weinig mensen zich iets van aan, en was het met een kleine omweg heel gemakkelijk om voor de officiële release de app al te bemachtigen. Wat vooral spraakmakend was waren de bizar stijgende aandelen van Nintendo, die in principe niks te maken hebben met Pokémon GO. Toch lijkt het feest voor Nintendo nog niet te zijn afgelopen, want de Nintendo 3DS is veel vaker verkocht in juli door het succes van Pokémon GO.

Zoals gezegd, stegen de aandelen van Nintendo als een malle toen Pokémon GO uitkwam. En deze kelderde weer net zo hard toen Nintendo duidelijk maakte dat de applicatie helemaal niet door hun ontwikkeld was. Toch lijkt het er op dat door het succes van Niantic de Pokémon-franchise wel degelijk een opmars heeft gemaakt. De 3DS heeft afgelopen maand namelijk opvallend goed verkocht in vergelijking met andere maanden.

Heb jij al je 3DS afgestoft, en ben je ook weer druk bezig met een Pokémon game op de Nintendo-handheld? Of heb jij inmiddels ook aan je broertje/zusje of neefje/nichtje een 3DS cadeau gedaan? We zijn benieuwd of jij in jouw omgeving ook ziet er een explosieve stijging van 3DS-verkoop heeft plaatsgevonden, dus deel het met ons in de comments!

Bron: VG24/7

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch