Menu Premium

De nieuwe CEO van Microsoft is bekend

Karim Shehata 04/02/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sinds het vertrek van ex-CEO Steve Ballmer was het lange tijd onbekend wie hem op zou moeten volgen. Lang leek het erop dat de CEO’s van Ford en Nokia de beste papieren hadden om de nieuwe baas van Microsoft te worden, maar uiteindelijk is niets minder waar gebleken. De nieuwe CEO van Microsoft liep namelijk gewoon al binnenshuis rond, waardoor onder meer Ford en Nokia hun eigen CEO’s gewoon kunnen houden. De nieuwe CEO van Microsoft is bekend en degene die zich dus trots CEO mag noemen van het immense bedrijf is Satya Nadella.

Nadella is al een slordige 22 jaar werkzaam bij het bedrijf, waardoor Microsoft op deze man denkt te kunnen vertrouwen. De 47-jarige Nadella heeft overigens al best veel ervaring met het managen, want hij komt over van de Cloud and Enterprise-groep binnen het bedrijf. Dat zijn harde werk nu wordt beloond is overigens niet heel gek, omdat het hele gebeuren met de cloud-functies bij Microsoft één van de snelst groeiende sectoren binnen het Amerikaanse bedrijf is.

Satya Nadella is zelf erg verheugd om de nieuwe CEO van Microsoft te mogen zijn. Ook denkt hij dat er onder zijn leiderschap goede tijden aan zitten te komen. “Dit is een tijd waarin de beslissingen vallen voor de industrie en voor Microsoft”, begint de kersverse CEO. “De technologie blijft evolueren en wij zullen deze evolutie voor proberen te blijven”, aldus de mail van Nadella aan de medewerkers van Microsoft.

Voormalig CEO Bill Gates heeft met deze verschuiving ook een nieuwe plek toegewezen gekregen binnen het Amerikaanse bedrijf. Hij zal namelijk meer tijd gaan steken in het bedrijf waarvan hij eerder CEO was, want hij gaat Nadella erg nadrukkelijk bijstaan tijdens zijn termijn als CEO van Microsoft. Hierdoor is hij niet meer de Chairman of the Board of Directors, maar mag hij nu z’n werkzaamheden gaan verrichten onder de naam Board as Founder and Technology Advisor. De nieuwe CEO gaat dus erg nauw samenwerken met de allereerste baas die het bedrijf kende, waardoor Microsoft lijkt te hopen op het herleven van de oude tijden onder het bewind van Gates. Of deze verschuiving de Xbox One sneller naar Nederland brengt? Laten we het hopen.

De nieuwe CEO van Microsoft is bekend

De nieuwe CEO van Microsoft is bekend

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch