Menu Premium

De nieuwe Call of Duty speelt zich af in WOII en heet Vanguard

Jan Johan Beldrok 27/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als we de info van website Eurogamer.net mogen geloven (en waarom ook niet) dan wordt de nieuwe Call of Duty, die dit najaar moet uitkomen, een vervolg op Call of Duty: WW2 uit 2017. De developer gaat opnieuw Sledgehammer Games zijn. Eurogamer meldt dit op basis van info van zogenaamde ‘ingewijden’. Oftewel mensen die aan de game werken of rondom mensen hangen die de game maken.

Call of Duty WWII Vanguard brengt ons terug naar de Tweede Wereld Oorlog

Of de game een realistische adaptatie wordt van datgene wat er in de Tweede Wereld Oorlog allemaal op  de slagvelden plaatsvond, is nog onduidelijk? Er gaan momenteel twee verhalen. De personen die Eurogamer ingefluisterd hebben, meldden dat het straks gewoon om een old school Tweede Wereld Oorlog setting gaat. Terwijl de site Modern Warzone heeft gehoord (vast van andere fluisteraars) dat de nieuwe Call of Duty een alternatieve geschiedenis gaat brengen. Eentje waarin de Tweede Wereldoorlog niet in 1945 stopte en in de jaren ’50 nog steeds voortraast. Zeg maar de Wolfenstein-aanpak. Of men pakt een snufje van de oorlog in Korea mee. Die speelde zich immers in de jaren ’50 af. Als we heel eerlijk zijn heeft de laatste aanpak bij ons de voorkeur. Het geeft Sledgehammer iets meer creatieve vrijheid bij het bedenken van de verhaallijn

Mogelijk een alternatieve versie van het verloop van de oorlog

De naam van de nieuwe game zou ‘Call of Duty WW2: Vanguard’ worden. Maar dat kan volgens de klokkenluiders nog veranderen. Wanneer we die naam horen en meer info krijgen is ook onduidelijk. Vroeger werden nieuwe titels binnen de CoD- franchise in mei bekend gemaakt om vervolgens op de E3 echt hard uit te pakken. Maar de E3 is er niet meer. En Activision heeft tot nu toe geen eigen online show gehouden. Mede daardoor werd Black Ops: Cold War pas in augustus onthuld. We moeten voor een officieel verhaal dus nog even geduld hebben.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch