Menu Premium
Loading...

De maker van That Dragon, Cancer gaf deze emotionele speech op The Game Awards 2016

Froukje Planken 02/12/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tijdens The Game Awards van afgelopen nacht heeft de maker van de game That Dragon, Cancer een indrukwekkende speech gehouden. Zijn game won in de categorie Games for Impact.

Tijdens de show, die zichzelf beschrijft als een Celebration of Games, werden veel games, individuen en teams in het zonnetje gezet en was het inderdaad een ‘viering’ van games met live muziek, celebs en een groot podium. Maar even maakte die grote show plaats voor een klein en intiem moment toen Ryan Green, de maker van That Dragon, Cancer, het podium betrad om zijn prijs in ontvangst te nemen en zijn dankspeech hield. Hij hield zijn speech in tranen en vertelde over zijn game. Hij benadrukte dat games maar zelden gaan over de minder leuke dingen van het leven.

Andere games die waren genomineerd in de categorie Games for Impact waren: 1979 Revolution, Block’Hood, Orwell en Sea Hero Quest. De game die dit jaar dus de meeste indruk wist te maken op de jury was That Dragon, Cancer.

That Dragon, Cancer is een point-and-click adventure game welke het autobiografische verhaal vertelt van de familie Green en hun kind Joel die vecht tegen kanker. Helaas heeft Joel deze strijd verloren en is hij op vijfjarige leeftijd komen te overlijden.

Ryan bedankt in zijn speech de game-industrie als platform voor zijn verhaal, hoewel dit verhaal anders afliep dan hij had gehoopt…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch