Menu Premium

De Mafia 3 soundtrack bevat meer dan honderd nummers

Rik Koning 22/08/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat 2K Games en developer Hangar 13 met Mafia 3 een heel serieuze titel op de markt willen brengen is nog maar eens gebleken. Zojuist maakt 2K namelijk via een persbericht bekend dat de game een gigantische soundtrack zal krijgen. Dat games steeds uitgebreider worden is ondertussen al wel bekend, maar Mafia 3 brengt gamemuziek naar een compleet nieuw niveau. De Mafia 3 soundtrack bevat meer dan honderd nummers!

Mocht je nu denken dat men gewoon een paar goedkope componisten aan het werk heeft gezet, dan heb je het mooi mis. Het gaat namelijk om gelicenceerde bestaande nummers uit de jaren 60. Zo kun je onder andere luisteren naar nummers van The Rolling Stones, Aretha Franklin en The Beach Boys. Wie weet dat je je ouders er dus zelfs enthousiast mee krijgt!

“De jaren 60 waren topjaren voor artistieke expressie. Van rhythm and blues tot de baanbrekende rock-‘n-roll, het is zeer belangrijk dat we dit tijdperk in Mafia III goed weergeven en authentiek laten aanvoelen,” aldus Haden Blackman, studiohoofd en creative director van Hangar 13. “Met deze soundtrack wordt de speler ondergedompeld in de gouden eeuw van de muziek met sommige van de grootste en meest geliefde artiesten ooit.”

Overigens heeft de Mafia 3 soundtrack ook nog een aantal originele nummers voor je in petto. Zo heeft het een originele theme song en een totaal van 26 nieuwe nummers, gecomponeerd door Jesse Harlin en Jim Bonney, bekend van respectievelijk verschillende Star Wars games en BioShock.

Hoe belangrijk vind jij de muziek bij een titel als Mafia? Laat het weten in de comments! Mafia 3 komt uit op 7 oktober voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch