Menu Premium

De iets krachtigere Xbox One S speelt games niet beter af dan de normale Xbox One

Bas Boudewijn 15/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tijdens Microsoft’s E3 presentatie van maandag knalde het Amerikaanse techbedrijf zomaar even twee nieuwe consoles naar ons toe: de Xbox One S die al vanaf augustus beschikbaar gaat zijn en natuurlijk Project Scorpio, waarmee we eind volgend jaar aan de slag kunnen. In tegenstelling`tot de Scorpio hoef je van de kleinere Xbox One geen performance boost te verwachten: de iets krachtigere Xbox One S speelt games niet beter af dan de normale Xbox One.

“Letterlijk geen” is de hoeveelheid impact die de extra kracht van de Xbox One S zal gaan hebben op de prestaties volgens Albert Penello, product manager van Xbox in een interview. Xbox-baas Phill Spencer zei wel dat er kleine verschillen konden ontstaan doordat er recentere onderdelen zijn gebruikt. ‘Bijvoorbeeld in de disc drive input kan een minimaal verschil zitten.’

Waar de extra kracht van het apparaat dan wel heen gaat? HDR-support om al jouw 4K video’s af te kunnen spelen. Toch is dat niet de enige aanpassing die Microsoft heeft gedaan aan de huidige Xbox One. De gameconsole heeft een maar liefst 40 procent kleiner design, waardoor die grote Xbox ‘videorecorder’ One ook onder je TV vandaan kan. Ook bevat de Xbox One S een nieuwe UHD BluRay speler, die ook alle nieuwste schijfjes zou kunnen afspelen.

Ben jij van plan om deze kleinere, opnieuw ontworpen en 4K ready Xbox One S te gaan halen of wacht je liever totdat je aan de slag kunt met Project Scorpio? Laat het ons even weten in de comments!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch