Menu Premium

De Halo-televisieserie is geen warmhoudertje volgens Phil Spencer

Karim Shehata 07/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tijdens het evenement dat Microsoft vorig jaar mei organiseerde om de Xbox One uit de doeken te doen, werd bekendgemaakt dat de Halo-franchise niet alleen meer wordt gecontinueerd door middel van games. In samenwerking met Steven Spielberg wordt er namelijk gewerkt aan een televisieserie, die binnen afzienbare tijd te zien moet zijn op de bekende Xbox-platformen. Deze serie is overigens niet gemaakt om je lekker te maken voor de toekomstige games in de franchise, want de Halo-televisieserie is geen warmhoudertje volgens Phil Spencer.

Dit zegt de baas van Microsoft Game Studios in een interview met het Britse OXM. “Ik denk dat de verhalen rondom de Halo-games erg interessant zijn”, aldus Phil Spencer. “Door de verhalen en personages naar een televisieserie te brengen, denken we dat de gehele IP wat toegankelijker wordt.” De man denkt dat dit een goede zet is voor de Halo-franchise, aangezien de serie nu alleen ervaren kan worden door mensen die daadwerkelijk shooters spelen. “Deze zet is geweldig voor Halo, geweldig voor het platform en geweldig voor de mensen die de IP al kennen”, besluit Spencer.

Wanneer we het verleden van de Halo-serie induiken wat betreft televisieseries en films, kunnen we op z’n zachtst zeggen dat dat deze niet heel erg soepel is verlopen. In 2005 werd er bijvoorbeeld een Halo-film aangekondigd, welke gemaakt zou gaan worden door King Kong-regisseur Peter Jackson. De film moest op het witte doek tentoongesteld gaan worden in de zomer van 2007, maar het doek was al gevallen voordat de film überhaupt af was. Microsoft bleek echter volhouden dat de film er alsnog zou komen, maar uiteindelijk bleek dat deze uitspraken nooit meer waargemaakt zullen worden. In 2012 konden liefhebbers van series en films toch kennis maken met de IP, want er verscheen dan toch een miniserie rondom de populaire franchise in de vorm van Halo 4: Forward Unto Dawn. Deze miniserie kan gezien worden als het warmhoudertje voor Halo 4, omdat de miniserie het proloog was op de daadwerkelijke game. De serie werd volgens Phil Spencer bekeken door zo’n 70 miljoen mensen, waardoor Halo 4: Foward Unto Dawn een succes genoemd mag worden.

Wanneer de ‘echte’ televisieserie rondom Halo verschijnt, is voorlopig overigens nog onduidelijk. De geïnteresseerden onder ons zullen ongetwijfeld meer te weten te komen tijdens de aankomende E3, welke in juni plaatsvindt in het altijd zonnige Los Angeles. Wat games betreft zijn we sinds gisteren wél wat wijzer geworden, want eind dit jaar verschijnt er een nieuwe Halo-game voor de Xbox One.

De Halo-televisieserie is geen warmhoudertje volgens Phil Spencer

De Halo-televisieserie is geen warmhoudertje volgens Phil Spencer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch