Menu Premium

De finalisten van de Independent Games Festival Awards 2017 zijn bekendgemaakt.

Froukje Planken 10/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

De finalisten van de Independent Games Festival Awards 2017 zijn bekendgemaakt. De jury van het Independent Games Festival heeft aangekondigd welke games er gaan strijden om de prijzen tijdens dit 19de jaarlijkse festival. The Independent Game Festival (IGF) wordt gehouden als onderdeel van de Game Developers Conference (GDC), dit jaar op 1 maart in San Francisco.

Na een eerste ronde van jureren door meer dan 340 beoordelaars bleven meer dan 650 games over die zouden meedingen naar de prijzen. Uit dit grote aantal games werden uiteindelijk de laatste 30 finalisten gekozen voor verschillende categorieën door een groep experts uit de game-industrie.

Voor de belangrijkste categorie, genaamd de Seumas McNally Grand Prize, zijn de genomineerden:

  • Inside (Playdead)
  • Stardew Valley (ConcernedApe)
  • Quadrilateral Cowboy (Blendo Games)
  • Event[0] (Ocelot Society)
  • Hyper Light Drifter (Heart Machine)
  • Overcooked (Ghost Town Games)

De game Virginia (van Variable State) verdient een vermelding omdat deze het meest genomineerd is. De volledige lijst van de genomineerden in de verschillende categorieën kun je hier lezen.
Vorig jaar was de game Her Story de grote winnaar, waarmee het onder andere Undertale, Mini Metro en Darkest Dungeon versloeg.

2016 was dus een goed jaar voor indie games. De genomineerden in dit lijstje zijn in ieder geval allemaal mooie titels die zeker niet onderdoen voor de grote, mainstream games. Het is daarom interessant om te zien wie er met deze prijs vandoor gaat.
Wat denk jij? Wat is jouw favoriet voor deze prijs? Laat het weten in de comments!

 

Bron: rockpapershotgun

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch