Menu Premium
Loading...

De Europese Nintendo Direct Wii U persconferentie

Gamekings Redactie 13/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vandaag was er zowel een Japanse als een Engelstalige persconferentie van de Wii U. Eindelijk werd de releasedatum bekend gemaakt voor ons tijdens de Europese Nintendo Direct Wii U persconferentie, waar hij op 30 november zal lanceren. Over de prijs kunnen we echter alleen nog speculeren.

In Europa verschijnt de Wii U eerder dan in Japen en dat terwijl Nintendo een Japans bedrijf is. We kunnen dus in ons eigen land ruim een week eerder aan de slag met de nieuwe console dan in Japen. Zij moeten namelijk wachten tot 8 december. Toch is het niet heel raar, want het gebeurde ook al bij de lancering van de Wii. De Japanners weten echter wel hoeveel geld ze moeten neertellen om de Wii U in huis te kunnen halen: om precies te zijn 26.250 yen voor de Wii U Basic Pack en 31.500 yen voor de Premium Pack. Dit is omgerekend zo’n 260 en 315 euro. Ondanks dat er voor Europa geen officiële prijzen bekend zijn gemaakt, is het meest waarschijnlijke dat het voor ons op 299 en 349 euro zal neerkomen.

Voor de Wii U Basic Pack krijg je een witte Wii U met 8 gig aan opslagcapaciteit. Ook zul je een GamePad inclusief stylus, en een HDMI-kabel ontvangen. De Premium Pack zal een Wii U in zwart bevatten met 32 gig met daarbovenop de GamePad, de kabel, en nog eens houders om je console en je controller in te kunnen plaatsen. Als kers op de slagroom kun je helemaal los gaan met Nintendo Land, dat zouden volgens Nintendo meer dan genoeg redenen moeten zijn om de duurdere versie binnen te slepen.

Ander groot nieuws op de kleine persconferentie was de aankondiging van Bayonetta 2. Deze zal exclusief voor de Wii U verschijnen. Daar spreken ze toch wel een specifiek publiek mee aan. De rest van de launch line-up ziet er ook niet verkeerd uit. Games als New Super Mario Bros. U, Call of Duty: Black Ops 2, Rayman Legends, FIFA 13, ZombiU en Mass Effect 3 liggen meteen op 30 november in de winkel.

Dennis heeft de Europese Nintendo Direct Wii U persconferentie live gevolgd en brengt je even helemaal op de hoogte. En wat was dat? Teast Dennis ook nog iets voor morgen?

De Europese Wii U persconferentie

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch