Menu Premium

De codenamen van de PlayStation 4 en Xbox 720 zijn onthuld

Gamekings Redactie 11/12/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Geruchten, eindeloos veel geruchten. Durango, PlayStation 4 of juist gewoon het simpele Xbox? Hoe de nieuwe generatie consoles gaat heten, houdt ons en menig gamer al maanden bezig. Aan de ene kant worden we er stront ziek van dat altijd terugkerende gespeculeer, maar aan de andere kant is het ook waar je als gamer voor leeft. Kom op, je wil eigenlijk gewoon alles weten over de nieuwe consoles. Of het nu de namen zijn, hoe ze er uit zien, of wat er zich aan harde waren binnen in de plastic dozen bevindt? Hoe de komende krachtpatsers door de makers zelf worden genoemd, is daarom ook interessant. Misschien valt er van deze Code-names al wel iets af te leiden. De codenamen van de PlayStation 4 en Xbox 720 zijn onthuld door de website SemiAccurate.

Op de site, met een naam die ons eigenlijk al aan het twijfelen zet, valt te lezen dat interne bronnen bij Microsoft melden dat de naam die intern gebruikt wordt ‘Kryptos’ is. Niet ‘Durango’, dat tot nu toe de naam voor de nieuwe Xbox was. Mocht je in de wandelgangen de naam Kryptos horen vallen, spits dan je oren, want misschien krijg je wel een scoop te horen. Verder maken ze bekend dat de nieuwe console op de Oban AMD-chip gaat draaien. Dit is in overeenkomst met een eerder gerucht dat de ronde deed. De Oban-chip kwam namelijk eerder in het nieuws, omdat de productie ervan niet helemaal soepeltjes liep. Gewoon kut eigenlijk, de chip stelde enorm teleur en de kwaliteit werd ‘pijnlijk laag’ genoemd.

Ook de ‘geheime naam’ van de nieuwe PlayStation is bekend. Die wordt op dit moment namelijk ‘Thebes’ genoemd, naar een stad in Griekenland. Waarom het Japanse Sony voor een Griekse naam als ‘Thebes’ kiest is ons niet duidelijk. Mysterieus klinkt het natuurlijk wel. De chip die in de PlayStation gebruikt gaat worden, komt ook van fabrikant AMD. Deze zal echter pas na de Oban in productie gaan. Oftewel de Thebes komt later op de markt dan de Kryptos. Niet echt buiten de lijn van verwachting toch? Onlangs werd nog bekend dat Microsoft koste nog moeite spaarde om als eerste met een nieuwe console aan te komen.

Kryptos, Oban, Durango, Thebes? Allemaal leuk en aardig natuurlijk die namen van een ‘interne bron’, maar hoeveel van dit alles ook daadwerkelijk klopt, is niet duidelijk. Dat is dan ook het vervelende aan roddels, onbetrouwbaar, maar oh zo lekker.

Wat denk jij? Geloof je er iets van, of is het naar jouw mening eerder een gevalletje stierenstront?

De codenamen van de PlayStation 4 en Xbox 720 zijn onthuld

De codenamen van de PlayStation 4 en Xbox 720 zijn onthuld

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch