Menu Premium

De CEO van Take-Two gelooft op dit moment niet in virtual reality

Duncan Israel 02/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Strauss Zelnick heeft zich wederom uitgelaten over het feit dat virtual reality niet zo snel verkoopt als verwacht. De CEO van Take-Two gelooft op dit moment niet in virtual reality.

De Take-Two-baas, die onder andere bedrijven als Rockstar en 2K onder zich heeft, zegt: “Er is geen markt voor een entertainment apparaat waar je ongeveer tweeduizend dollar voor neer moet leggen en ook nog een ruimte aan moet wijden, zodat je vrij kan bewegen.” Tijdens een interview met het Amerikaanse Gamespot op de Cowen and Company Technology, Media & Telecom conferentie kwam dit onderwerp naar voren. Zelnick liet in 2014 ook al weten geen fan te zijn van virtual reality: “Apparaten als de Oculus Rift zijn anti-sociaal, ze zullen vast een kleine groep gamers aantrekken, maar een veel grotere casual groep niet.”

Nu dat er verschillende brillen op de markt zijn en de prijs niet misselijk is, is Zelnick er nog minder over te spreken. “De gewone Amerikaan heeft hooguit driehonderd dollar te spenderen aan een entertainment apparaat, daarnaast hebben wij ook geen ruimte om vrij te kunnen bewegen met twee controllers in de handen en een bril op je hoofd.”

Zelnick zegt dat hij nog wel “enthousiast” is over virtual reality, maar deze eerste ronde van producten heeft nog teveel “belemmeringen”. Het wachten is dus op producten die deze zogenoemde belemmeringen niet meer in zich hebben. Of deze producten in de nabije toekomst onze kant op gaan komen, valt nog te bezien. We hoeven in ieder geval binnenkort geen virtual reality-versies van GTA of Borderlands te verwachten.

Laat in de comments weten of jij wel in staat bent om een virtual reality bril aan te schaffen, of dat jij je achter het kamp van Take-Two-baas Zelnick schaart!

Bron: VG24/7

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch