Menu Premium

De Blizzcon protesten zijn begonnen!

Rens van Nerum 01/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het zat er natuurlijk aan te komen. Na de recente ban door Blizzard op een professionele Hearthstone speler die zijn mening uiten tijdens een live toernooi, zat het er natuurlijk aan te komen dat de mensen het hier niet mee eens zouden zijn. En ja hoor, de Blizzcon protesten zijn in volle gang voor de deur van het evenement.

Één grote shit-show..

Tientallen protesteerders hebben zich voor de deur verzameld van Blizzcon om eens even goed te laten weten het niet eens te zijn met de actie van Blizzard rondom het bannen van de 19-jarige pro-gamer Blitzchung. Heb je dit verhaal niet meegekregen? Lees hier dan even gauw bij! De protesteerders laten Blizzard weten dat ze achter de mening van Blitzchung staan en democratie voor Hong Kong. Ze doen dit door pro Hong Kong shirts uit te delen, en spandoeken en borden met pro Hong Kong teksten erop te tonen.

De protesten werden al vroeg georganiseerd.

Vlak nadat Blizzard Blitzchung had geband werden de Blizzcon protesten al in gang gezet. Toen het nieuws naar buiten kwam van de ban, werden er al subreddits aan gemaakt onder het thema ‘r/ProtestBlizzcon’. Hierop werd al volop gerecruteerd naar mensen die mee zouden gaan protesteren voor het Blizzcon evenement. Online belangenbehartigings groep ‘Fight for the Future’ gaf aan de motie volledig te steunen en het protest te gaan organiseren. Er wordt zelfs een cosplay wedstrijd georganiseerd om aandacht te krijgen voor de protesten. De Blizzcon protesten zijn echter wel meer pro Hong Kong gericht, dan anti-Blizzard. Er wordt veel focus gelegd op het steunen van de mening van Blitzchung dan dat er negativiteit over Blizzard geuit wordt.

Wat vinden jullie van de Blizzcon protesten? Delen jullie de mening van deze protesteerders? Of zijn jullie het er totaal niet mee eens? Laat het ons weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch