Menu Premium

De Battlefield 1 open beta was ongekend populair

Erwin Prins 15/09/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ontwikkelaar DICE en uitgever EA hebben het eerste succes met de aankomende Battlefield binnen. De Battlefield 1 open beta was ongekend populair met in totaal maar liefst 13,2 miljoen unieke gebruikers. Tien dagen lang werd er volop strijd gevoerd op de Xbox One, PS4 en de PC in de – zeker voor een hedendaagse triple-A-game – unieke Eerste Wereldoorlog setting.

Of DICE met Battlefield 1 hiermee een nieuw record heeft gevestigd, blijft echter onduidelijk (Activision heeft deze data met betrekking tot de Black Ops 3 beta van vorig jaar nooit naar buiten gebracht). EA laat in ieder geval weten dat het de grootste beta is uit de historie van de uitgever. Tot voor kort was deze eer nog weggelegd voor Star Wars Battlefront met ruim negen miljoen unieke users. Ook Blizzard’s Overwatch (9,7 miljoen), Ubisoft’s The Division (6,4) en opnieuw Activision met Destiny (4,6) blijven ver achter bij de aantallen die de Battlefied 1 beta wist te noteren. Wetende dat de Black Ops 3 beta de grootste in de PlayStation-historie was, zal dit rijtje met Call of Duty: Infinite Warfare hoogstwaarschijnlijk op korte termijn van een nieuwe impuls worden voorzien.

Met alle feedback die de ontwikkelaar heeft ontvangen, wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de nieuwste telg in de Battlefield reeks. DICE brengt Battlefield 1 op 21 oktober naar de PS4, Xbox One en de PC. Check hier wat Skate en Battlefield-veteraan Boris van de beta vonden. En misschien nog wel belangrijker: hoe kijk jij erop terug?

Bron: Polygon

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch