Menu Premium

De amiibo kwestie blijft onduidelijk na nieuwe reactie van Nintendo

Lisette Atsma 10/12/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De release van Nintendo’s Amiibo’s is een enorm succes. Amiibo’s zijn de kleine poppetjes in de vorm van verschillende bekende Nintendo personages. De Amiibo’s hebben een intern geheugen waar je de savefiles en instellingen van je Wii U en 3DS games, zoals Super Smash Bros. en Mario Kart 8, in op kunt opslaan, om ze over te zetten tussen je consoles. De Amiibo launch in november was zo succesvol dat gelijk bij de release bleek dat er al een tekort was van bepaalde poppetjes. Hierdoor krikten sommige verkopers de prijs ervan omhoog, en zijn sommige pre-orders zelfs nooit aangevuld. Dit leidde uiteindelijk tot commentaar van afwachtende fans.

Vervolgens werd het onduidelijk of die specifieke amiibo’s überhaupt nog in productie waren of niet. Tot op heden is daar echter nog geen duidelijkheid over ontstaan. Nintendo Amerika gaf namelijk eerst toe dat bepaalde Amiibo’s inderdaad een gelimiteerde productie zouden hebben, maar dit werd vervolgens door hen ontkend. Nintendo’s nieuwste reactie op de kwestie brengt ons ook niets verder.

In een statement welke Nintendo vandaag gegeven heeft aan Gamespot, zegt het bedrijf dat ze “een continue stroom nieuwe Amiibo’s zullen blijven leveren”. Een leuk statement, maar de vraag of er nieuwe Amiibo’s zullen komen was helemaal nooit gesteld. Wat mensen zich afvragen is of al bestaande Amiibo’s van bijvoorbeeld een Animal Crossing Villager, of Fire Emblem’s Marth opnieuw geleverd zullen worden, of dat deze uit productie zijn gehaald. Hierover rept Nintendo echter geen woord. Waar dit ons precies laat, is nog altijd niet duidelijk. Ondertussen groeien de hype en de verzamelwoede van velen vrolijk verder.

Bron: GameSpot

De amiibo kwestie blijft onduidelijk na nieuwe reactie van Nintendo

De amiibo kwestie blijft onduidelijk na nieuwe reactie van Nintendo

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch