Menu Premium

De 3DS staat niet sterk in Europa en Amerika

Gamekings Redactie 04/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De verkoopkracht van de 3DS is zwak in Europa en Noord-Amerika volgens Nintendo. Niet echt leuk nieuws om bekend te maken. Ondanks een goede kerstperiode loopt het nog niet naar wens.

“Als je nagaat dat de Verenigde Staten en de Europese markt groter zijn dan de Japanse, zou het zo moeten zijn dat de verkoop in deze plaatsen dus ook groter is”, aldus Nintendo-president Satoru Iwata. Maar dit is niet het geval. De verkoop is teleurstellend en de 3DS staat niet sterk op de markt in deze gebieden. In Japan doet de Nintendo handheld het niet slecht, de verkoop loopt daar zelfs beter dan verwacht. De 3DS staat bovenaan de Japanse hardware hitlijsten. Buiten Japan is dit verhaal helaas heel anders. “De verkoop van de Nintendo 3DS is op het moment 20% van de totale video game verkoop binnen deze markt. Een solide koopkracht is nog niet gecreëerd”, voegt Iwata toe.

“De investeerders die de situatie snappen denken misschien dat het probleem niet gaat veranderen op de manier die wij bij Nintendo voor ons zien, of ze denken dat het veel langer gaat duren dan op de planning staat om de situatie te verbeteren.”

Met consoles, de PSP en zelfs smartphones als tegenstanders is Nintendo van plan om een betere plaats op de Europese en Amerikaanse markt te veroveren. We zijn benieuwd naar hoe het bedrijf dit aan gaat pakken. Meer 3DS titels uitgeven in plaats van bezig zijn met de handheld in verschillende groottes ontwikkelen is misschien een goede start.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch