Menu Premium

DDoS-aanval op Xbox One servers Battlefield Hardline

Gamekings Redactie 18/03/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gisteren is Battlefield Hardline officieel uitgekomen in Noord-Amerika en morgen is het Europese continent aan de beurt. Al snel is gebleken dat het op de Xbox One toch allemaal niet zo soepeltjes verloopt als zou moeten. Dit heeft namelijk alles te maken met een DDoS-aanval op Xbox One servers in Battlefield Hardline.

Een DDoS-aanval, wat staat voor Distributed Denial of Service, is een cyberaanval die eigenlijk als enige doel heeft om het werk van een ander te verstoren. In Jip en Janneke-taal is een DDoS-aanval een beetje te vergelijken met het duwen van een koe door een stukje draad, dat gaat niet werken. Er wordt tegelijkertijd door een bot-netwerk dusdanig veel connectie aanvragen gestuurd naar een bepaalde server, dat deze geen tijd meer heeft de informatie te verwerken en vervolgens springt de service op zwart.

Vanmorgen vroeg Nederlandse tijd bevestigde EA dat ze te kampen hebben met een dergelijke aanval en dat ze er natuurlijk alles aan doen om dit te verhelpen. Na de dramatische launch van Battlefield 4 is dit het volgende fiasco tijdens een Battlefield-launch. Wel druppelen er ook positieve berichten binnen over Battlefield Hardline. Zo schijnt EA behoorlijk veel geleerd te hebben van de Battlefield 4-launch en heeft de dienst een aantal uur lang volop goed gedraaid. Daarnaast zijn er tot nu toe geen negatieve berichten over bijvoorbeeld de PlayStation 4-versie verschenen.

Helaas is er rondom Battlefield Hardline nog meer vervelend nieuws te melden. Het wordt EA Access-leden namelijk onmogelijk gemaakt om hun singleplayer door te zetten die ze tijdens de Xbox One-trial hebben behaald. Men kan alleen doorgaan met episode 2, wanneer ze episode 1 nogmaals spelen. Natuurlijk is dit niet de allergrootste denkbare ramp, maar toch erg vervelend. Wel weet EA te melden dat je vooruitgang met wapens en je rang behouden blijven. Gelukkig is de PlayStation 4-versie van de game, zoals gezegd, buiten schot gebleven.

Helaas zijn er dus wederom problemen met de launch van een nieuwe Battlefield-titel. Of EA hier nu volledig de verantwoordelijkheid voor kan dragen, is maar de vraag. Feit is dat er ergens op deze aarde een stel incompetente klootzakken rondlopen die heel erg graag de game verzieken voor andere mensen. Natuurlijk moeten wij als gamers daar een duidelijk antwoord op hebben: een hele dikke middelvinger!

Bron: Eurogamer en VideoGamer

DDoS-aanval op Xbox One servers Battlefield Hardline

DDoS-aanval op Xbox One servers Battlefield Hardline

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch