Menu Premium

DayZ Early Acces heeft meer dan een half miljoen spelers

Gamekings Redactie 28/12/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dik tien dagen geleden kwam redelijk uit het niets, na maanden van onduidelijkheden en teasers, eindelijk de Early Acces versie van de DayZ Standalone uit. Dean Hall, onder de community-leden bekend als Rocket, had eerder dit jaar de belofte gedaan de Alpha-versie van de langverwachte opzichzelfstaande versie van zijn mod voor Arma II uit te laten komen. Het bleef echter lange tijd stil, hier en daar kwamen wel wat hints voor bij, maar de uiteindelijke lanceringsdatum kwam toch onverwachts. De DayZ Early Acces heeft meer dan een half miljoen spelers, of beter gezegd ‘survivors’, dat is best een boel voor een game die nog lang niet af is.

De mod ontstond een aantal jaar geleden uit een hobby-project van Dean en een aantal vrienden, maar groeide al snel uit tot een volwaardige game. Inmiddels hebben meer dan anderhalf miljoen spelers de gratis mod gespeeld, zijn er meer dan twee miljard zombies om het leven gebracht en zijn er meer dan drie miljard kilometers gelopen door de verwoeste wereld van Chernarus. De game draait om het overleven in het Russische landschap van Chernarus, waar je als speler zowel met zombies als mede-spelers geconfronteerd wordt, maar ook met zaken als honger, dorst en infectie. Het zoeken van voedsel, drinken en wapens om te overleven staat centraal, maar er zijn inmiddels ook varianten op de mod ontstaan waarin je auto’s, vliegtuigen en helikopters kunt besturen en zelfs je eigen huizen kunt bouwen.

De DayZ Early Acces borduurt verder op het principe van de mod, draait op dezelfde engine, maar is ontwikkeld door een vele malen groter team dankzij de mannen van Bohemia Interactive. De oorspronkelijke mod was slecht geoptimaliseerd, waardoor zelfs gamers met monsterbakken moeite hadden de game te draaien, dit is met de Standalone-versie een stuk beter gedaan. Op dit moment bevindt de game zich nog in de alpha-status, veel features ontbreken nog of werken gewoonweg niet, maar dat weerhield dik 500.000 spelers er niet van de game via Steam aan te schaffen.

Wanneer de game echt af is, dat weet geen mens. Dean en zijn kornuiten hebben een erg close band met hun community en proberen zoveel mogelijk features toe te voegen, waarschijnlijk op zo’n manier dat de game nooit echt af is, maar voortdurend in ontwikkeling blijft. Voor de zombie-fan, die niet vies is van een bug, glitch of crash of drie, biedt de DayZ Early Acces een toffe ervaring die niet te vinden is in andere games. Of het geoorloofd is om voor een product dat nog niet af is, al wel dikke knaken te vragen, dat laat ik in het midden.

DayZ Early Acces heeft meer dan een half miljoen spelers

DayZ Early Acces heeft meer dan een half miljoen spelers

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch