Menu Premium

Days Gone community haalt 80.000 handtekeningen op voor sequel

JeffreyHage 26/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het feit dat Days Gone geen sequel krijgt, heeft best wel wat stof doen opwaaien. Days Gone-schrijver John Garvin heeft bijvoorbeeld de schuld o.a. bij de gamers zelf gelegd, omdat zij de game – volgens hem – niet full retail hebben gekocht. Dat dit de gamers niet afschrikt blijkt nu wel. Er zijn inmiddels meer dan 80.000 handtekeningen opgehaald voor de Days Gone sequel, waarmee de community duidelijk maakt dat zij het wel zien zitten. De vraag is nu: is dit genoeg om PlayStation te overtuigen om de sequel alsnog toe te staan?

De community laat het er niet bij zitten

Boris was hevig teleurgesteld toen naar buiten dat Days Gone geen sequel kreeg. En met hem vele anderen, zo blijkt uit de petitie die flink door gamers is ondertekend. De teller staat qua handtekeningen inmiddels op rond de 81.920 en men verwacht dat er meer dan 150.000 mensen de lijst gaan ondertekenen. De reden waarom de gamers de petitie ondertekenen is uiteraard simpel: zij willen een Days Gone sequel. Iets waar Bend Studio ook welwillend tegenover staat, maar wat Sony en PlayStation vooralsnog hebben gekilld. Voor PC gamers is gelukkig toch nog iets om blij van te worden, aangezien het eerste deel op 18 mei alsnog het levenslicht gaat zien.

De ‘kleine issues’ rondom Sony

Het killen van de Days Gone sequel is iets wat we met recht tot de kleinere probleempjes van Sony kunnen rekenen. Het bliksemt niet per se bij Sony, maar er poppen wel af en toe kleine issues rond het bedrijf op. PlayStation probeert dit nu te redden door (ogenschijnlijk) de PlayStation Plus Video Pass te lanceren waardoor je ook video content kan kijken. Dit doet het bedrijf vooral om de strijd met de Game Pass aan te gaan. Maar goed, Days Gone dus. Wat gaat er gebeuren? Mag Bend Studio dankzij deze handtekeningactie alsnog Days Gone 2 maken? Laat het weten in de comments.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch