Menu Premium

Days Gone is bijna twee maanden voor release helemaal af

Hylke Haagsma 11/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen zaterdag kwam het nieuws dan eindelijk naar buiten. Days Gone ‘has gone gold’. Dat betekent dat de game helemaal af is, klaar voor release en speelbaar. De game komt op de discs te staan bij deze. Is dat even lekker!

Uitgesteld

Days Gone zou eigenlijk in 2018 uit moeten komen. Sony stelde de game uit naar 2019 en daar kwam dan uiteindelijk een specifiekere datum in de vorm van 22 februari. Ook op die datum kregen we de game niet en zo werd Days Gone doorgeschoven naar 26 april. En dan komt de game dan toch echt. Eindelijk! Ga jij hem spelen? Of interesseert de game je vrij weinig?

30 uur om uit te spelen

Volgens de website Game Reactor heeft developer Blend Studio gemeld dat het jou straks zo’n dertig uur kost om Days Gone uit te spelen. De game bevat met andere woorden dertig uur aan story content. Daarnaast zijn er volgens de makers nog side quests, kun je de wereld ontdekken en enkele losse activiteiten doen. Dertig uur is volgens JJ op het eerste gezicht een mooi aantal. Er zijn zat gamers die het met minder ‘gameplay-tijd’ moeten doen. Alleen heeft JJ dit verhaal in de tijd dat hij al meeloopt in de game-industrie al te vaak gehoord. En achteraf bleek niet altijd op waarheid berust te zijn. Althans, niet voor iedereen.
JJ begrijpt dat Blend Studio deze mededeling doet. ‘Days Gone is een game die je in je eentje speelt. Geen MP-ervaring. En dan is lengte erg belangrijk. Maar hoe kun je lengte objectief meten? Allereerst zijn van de dertig uur die worden genoemd om de basis van de game uit te spelen, zo’n zes uur cutscenes. En niet iedereen kijkt dat. Maar goed, dat is dan een probleem wat je zelf schept. Maar wat is het tempo waarin je het speelt en hoe speel je het? Dat verschilt echt van gamer tot gamer. Sommige gamers zijn super skilled en ‘rennen’ razendsnel door een game heen. De ander is minder bedreven of kijkt echt rustig om zich heen als hij of zij in een nieuwe omgeving terecht komt. En wat zegt lengte eigenlijk over de kwaliteit van de content.. ‘

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch