Menu Premium

Daybreak haalt EverQuest Landmark offline in februari

Karim Shehata 06/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

De EverQuest-franchise maakt niet z’n beste jaren door op het moment. Waar vorig jaar EverQuest Next werd geannuleerd, omdat ontwikkelaar Daybreak Game Company de game simpelweg “saai” vond, is het nu de beurt aan EverQuest Landmark om de deur achter zich dicht te trekken.

Daybreak heeft besloten dat de game op 21 februari offline wordt gehaald. Overigens lijkt het voormalige Sony Online Entertainment deze beslissing niet over één nacht ijs te hebben genomen:

With heavy hearts, we are writing today to inform you that after much review, we have decided to close Landmark game servers on February 21, 2017. 

Tot die dag is het gewoon mogelijk om EverQuest Landmark te spelen, maar daarna dus niet meer. Vanaf nu merken spelers echter al dat het einde nabij is, want je kunt nog maar weinig doen op de marketplace en als je van plan was de game nog voor het eerst te gaan spelen, dan kan je de game zelfs niet meer kopen. Verder zijn alle items die Daybreak Cash als valuta gebruiken, afgeprijsd naar 1 DBC. Alle DBC die je na het sluiten van de servers nog hebt, kun je gebruiken in andere games van Daybreak Game Company.

EverQuest Landmark begon als een soort companion game voor EverQuest Next, waarin je dingen kon bouwen en ze wellicht kon overzetten naar EverQuest Next. Hier komt dus al een jaar niets meer van terecht, gezien het geflopte EverQuest Next vorig jaar al is dichtgegooid door Daybreak Game Company.

Het lijkt er ook niet op dat er voorlopig een echte nieuwe EverQuest uit gaat komen. Het origineel en EverQuest 2 zijn nog altijd speelbaar, maar de latere EverQuest-games lijken dus allemaal gefaald te hebben. Gezien Daybreak goud in handen lijkt te hebben met H1Z1 en PlanetSide 2, zou je het bijna zonde kunnen noemen als Daybreak nu allerlei mankracht gaat zetten achter een nieuwe EverQuest. We gaan het meemaken in de toekomst!

Bron: Daybreak Game Company

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch