Menu Premium

David Jaffe en Thatgamecompany werken aan een geheim project

Gamekings Redactie 02/12/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

David Jaffe en Thatgamecompany werken aan een geheim project, zo liet Jaffe ons gisteren weten via een tweet. Hij schrijft: “(…) top secret project w/the daddy of Flower and Journey – will spill tha beanz tonite!”

De ‘daddy of Flower and Journey’ is Jenova Chen, oprichter van Thatgamecompany. Eerder dit jaar, na het vertrek van Kellee Santiago, Chen’s mede-oprichter, liet Chen weten dat de studio een nieuwe richting in slaat. De tweet van Jaffe lijkt aan te kondigen wat voor richting dat is.

Inmiddels is er een vervolg op de tweet over het mysterieuze project van David Jaffe en Thatgamecompany. Jaffe geeft ons deze hint: “Here Comes Honey Jaffe!”. Even wikipedia checken en we weten dat “Here comes Honey Boo Boo” een realitysoap is over zo’n zielige Amerikaanse kleuter die mee doet aan Beauty Pageants; een soort schoonheids competities.

Probeert Jaffe ons op een dwaalspoor te brengen, of kunnen we straks een game spelen waarin we als 10-jarige proberen een pageant te winnen? Geen slecht concept: de competitie uit schakelen met een overdosis Red Bull en ondertussen xp verzamelen om een roze tutu met betere stats te kopen.

David Jaffe heeft eerder gewerkt aan onder andere Twisted Metal, Calling All Cars en God of War. Thatgamecompany is vooral bekend van de briljante indie games Flower en Journey. Thatgamecompany weet in games een verstilde schoonheid te tonen die in scherp contrast staat met het hectische geweld van de games waaraan Jaffe heeft gewerkt. Op z’n zachtst gezegd een interessante combinatie dus.

Ben je nieuwsgierig naar het project? Houd dan de Twitter-account van Jaffe scherp in de gaten.

David Jaffe en Thatgamecompany werken aan een geheim project

David Jaffe en Thatgamecompany werken aan een geheim project

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch