Menu Premium

CD Projekt Red bevestigt: Cyberpunk 2077 krijgt multiplayer

Lars Leeftink 04/09/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het gaat dus toch gebeuren. Er was veel twijfel over of Cyberpunk 2077 multiplayer zou krijgen en of het überhaupt nodig was. CD Projekt Red heeft vanochtend aan al die twijfel een einde gemaakt. Cyberpunk 2077 gaat multiplayer krijgen. Althans, dat is de bedoeling.

Twijfel over de noodzaak van multiplayer

Hoeveel games zijn er namelijk wel niet uitgekomen die de focus op de singleplayer-ervaring leggen, maar zich toch genoodzaakt voelen om (meestal onsuccesvolle) multiplayer toe te voegen. Neem bijvoorbeeld een game als Red Dead Redemption 2. Veel fans van CD Projekt Red hadden daarom het gevoel dat ze de developer liever meer tijd zien steken in een fantastische singleplayer-ervaring in plaats van dat er tijd, geld en energie in multiplayer wordt gestoken. Het begin is volgens CD Projekt Red nog maar net gemaakt, maar het lijkt er dus toch van te gaan komen. Echter niet meteen in april, maar na de release van de game en alle DLC die op het programma staan. Pas daarna zal er multiplayer komen. Er wordt dus niks gehaast.

Cyberpunk 2077

Het is het zoveelste nieuws over de met afstand meeste gehypte game van het moment. Cyberpunk 2077 gaat op 16 april 2020 uitkomen op PC. Playstation 4, Xbox One en Google Stadia en zal volgens velen wel eens revolutionair kunnen zijn. De datum (en de game zelf) staat bij veel mensen in ieder geval genoteerd Het niveau van The Witcher 3 lijkt, afgaande op de beelden die we tot nu toe gezien hebben, wel haalbaar te zijn. Een standaard die de developer zichzelf natuurlijk heeft opgelegd. Mensen verwachten veel en meestal weet CD Projekt Red ook wel te leveren.

Ben jij blij met het nieuws? Denk jij dat de tijd die in multiplayer gestoken wordt beter gestoken kan worden in een fantastische singleplayer-ervaring? Hoe denk jij dat de multiplayer er precies uit gaat zien en waar hoop je op? Laat het hieronder weten!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch