Menu Premium

D and D: Chronicles of Mystara komt op 12 september naar de Wii U

Gamekings Redactie 03/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dungeons & Dragons: Chronicles of Mystara zag hier in Europa al ietsjes eerder een release op de Xbox 360, PC en PlayStation 3, maar nog niet op de laatste console van Nintendo. Gelukkig hoeft de laatstgenoemde partij zich ondertussen niet meer achtergesteld te voelen, want uitgeverij Capcom maakt bekend wanneer de game dan eindelijk te krijgen is. D and D: Chronicles of Mystara komt op 12 september naar de Wii U, wat gelukkig nog maar negen nachtjes slapen is!

De Dungeons & Dragons-franchise is al ontzettend lang gaande, want het eerste deel kwam al uit in 1974. Dit betekent niet dat de serie lang en breed vergeten is, want eens in de zoveel tijd komt er nog een nieuwe Dungeons & Dragons-game uit. Zelfs de wat oudere games in de serie zijn nog niet in de vergetelheid geraakt. Dungeons & Dragons: Chronicles of Mystara is namelijk niets anders dan een verzameling van Dungeons & Dragons: Tower of Doom uit 1993 en Dungeons & Dragons: Shadow over Mystara, die in 1996 uitkwam. Na zeventien jaar vindt Capcom dat je nog steeds redenen genoeg hebt om deze games te checken dus.

Allebei de games die gebundeld zijn tot Dungeons & Dragons: Chronicles of Mystara zijn van oorsprong arcadetitels, terwijl de rest van de franchise vooral uit tabletop role-playing games bestaat. Dungeons & Dragons: Tower of Doom is een klassieke side-scrolling beat ’em up-game, met wat roleplaying-elementen. De game werd bij release goed ontvangen, maar stond wel in de schaduw van grotere games die destijds uitkwamen. Dungeons & Dragons: Shadow over Mystara werd ook ontzettend goed ontvangen en heeft meer lof gekregen dan Tower of Doom. Zo wordt de game één van de meest vermakelijke beat ’em ups ooit genoemd.

Jaren na dato zijn deze twee titels nog steeds relevant, als we Capcom moeten geloven. Mocht je een Wii U-bezitter zijn en behoefte hebben aan een stukje nostalgie, is het wellicht wel je tijd en zuurverdiende centjes waard om Dungeons & Dragons: Chronicles of Mystara eens te spelen. Zoals de titel al weggeeft, kan dat vanaf 12 september.

D and D: Chronicles of Mystara op 12 september naar de Wii U eShop

D and D: Chronicles of Mystara op 12 september naar de Wii U eShop

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch