Menu Premium

Cyberpunk 2077 uitgesteld voor streaming service Google Stadia

Koos Mooten 10/06/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nog nooit in m’n leven heb ik een nieuw ‘console’ platform gezien wat binnen een jaar zoveel negatief nieuws over zich heeft gekregen dan Google Stadia. Bereid je maar vast voor op meer slecht nieuws want misschien wel de meest geanticipeerde game van 2020, Cyberpunk 2077, is uitgesteld voor Stadia.

CD Projekt Red heeft zonder al te veel bombarie tussen neus en lippen door laten weten dat Cyberpunk 2077 voor het streaming platform niet op 17 september naast de PC, Xbox One en PS4 versie zal launchen. Het nieuws werd bekendgemaakt via een persbericht dat ging over een advertentiecampagne voor de game.

Cyberpunk 2077 uitgesteld vanwege Linux port

Een exacte reden is er niet gegeven voor het uitstel en dus kunnen we slechts gissen. Gelukkig horen we hier en daar nog wel wat in de wandelgangen en schijnt het te maken te hebben met het feit dat het porten van de game naar de op Linux gebaseerde streaming servers meer tijd nodig heeft. Gezien het feit dat Stadia verreweg de allerkleinste userbase heeft vergeleken met de andere platformen, is het begrijpelijk dat zij uiteindelijk de kind van de rekening zijn.

Het gerucht dat het porten van de game meer tijd nodig heeft is bovendien opmerkelijk gezien de eerdere uitspraken van Id Software. De developer claimde dat het met slechts twee man drie weken duurde om Doom 2016 te porten naar Stadia. Een van de redenen hiervan zou de gebruikte Vulkan graphics API zijn.

Take-Two CEO teleurgesteld in Google Stadia

De streaming-dienst is sinds november 2019 beschikbaar maar heeft inmiddels al een sloot aan negatief nieuws over zich gehad. Zo ontbreken er een jaar na dato nog steeds beloofde key features van het platform, worden beloftes over 4K 60 fps niet nagekomen en zien veel games er op Stadia minder uit t.o.v. bijvoorbeeld de PS4 Pro ondanks de verdubbeling aan grafische kracht. Onlangs liet Take-Two CEO Strauss Zelnick nog weten teleurgesteld te zijn in Google en het platform.

Wederom een gigantische tegenvaller voor Stadia dus. Denk jij dat er nog toekomst is voor de streamingdienst van Google? Kunnen ze een comeback maken of hebben ze al hun goodwill al verspeeld? Laat het hieronder weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch