Menu Premium

Cyberpunk 2077 op de E3, maar game is nog verre van klaar

Jan Johan Beldrok 08/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De afgelopen week kregen we het prettige berricht dat CD Project Red een code van Cyberpunk 2077 meeneemt naar de E3 in Los Angeles. Een bericht wat we echt nodig hadden na het afhaken van PlayStation en de mededeling dat EA geen persconferentie doet. Maar iedereen die nu de hoop heeft dat de game ver in de ontwikkeling zou zijn, moeten we helaas teleurstellen. In een video voor PlayStation YouTube kanaal werd toch wel vrij duidelijk dat er nog een lange weg te gaan was. Met beide pootjes op de aarde dus.

Cyberpunk 2077 speelt zich af in parrallele tijdlijn met bekende RPG

De video laat een aantal gameplay-clips zien uit de lange walkthrough die vorig jaar al werd getoond. Visueel gezien dus niks nieuws onder de zon. Het commentaar bij de clip is echter een stuk nieuwswaardiger. Zo wordt bijvoorbeeld uitgelegd waarom de ontwikkelaars opteerden voor het first person perspectief in plaats van third person. Ook leggen ze uit waarom het zo lang stil bleef rond de studio na de eerste Cyberpunk 2077-hype. Ze vertellen ook dat de game zich niet zomaar afspeelt bijna 60 jaar na de RPG waarop het is geinspireerd. Ze kozen die tijdspanne bewust en gaan werken met een parallelle tijdlijn. “This gave the team the freedom to create a game that respected and referenced the source material, but also suited the shift to the videogame medium.”

Mooie nieuwtjes die stuk voor stuk intigreren. Alhoewel CD Project Red dus belooft de komende tijd meer naar buiten te treden, waarschuwt ze in de video wel voor al te veel optimisme. “Cyberpunk 2077 may no longer be the mystery it once was, but work on it is far from over. You’ve heard this one before—that it will be released “when it’s ready.” Ergo, dit gaat allemaal nog wel een tijdje duren.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch