Menu Premium

Cyberpunk 2077 en nieuwe RPG van CD Projekt Red komen in 2021 uit

Hylke Haagsma 25/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Natuurlijk werkt CD Projekt Red aan Cyberpunk 2077. Maar daarnaast werken ze ook nog eens aan een andere grote RPG. We hebben nog geen flauw idee van wat deze game precies gaat zijn, maar wat we nu wel weten is dat de game ook in 2021 al uit moet gaan komen. Dit zijn we te weten gekomen dankzij een recente forumpost.

Nieuwe RPG CD Projekt Red komt ook in 2021

“As for the strategy of the CD Projekt Capital Group for the years 2016-2021, its plans for the release of the second AAA game until 2021 remain unchanged. We are currently focusing on the production and promotion of Cyberpunk, so we do not want to comment on further projects.” Zo klinkt het vanuit de Poolse studio 

Extra personeel Cyberpunk

Na het succes van de laatste Witcher is het geen verassing dat CD Projekt Red het op financieel vlak wat ruimer heeft in de toekomst richting Cyberpunk 2077. Na the Witcher 3: Wild Hunt was het uitbreiden van de studio een logische vervolgstap. Nu is in een recente uitspraak naar voren gekomen dat de studio met maar liefst 60 procent is gegroeid sinds het moment dat the Witcher 3 uitkwam. Het blijkt uit een bericht van de Poolse Publicatie Stockwatch . Er werken momenteel meer dan 400 mensen aan de game. Om dat even te vergelijken… Aan the Witcher 3 werkten 250 mensen. Maar er moet natuurlijk ook flink worden gewerkt aan de nieuwe RPG, zou dit een extra verklaring kunnen zijn voor de flinke toename van het personeel?

Vertrek Creative Director

Creative Director Sebastian St?pie? vertrok naar Blizzard en hierna meldde CD Projekt Red hoeveel mensen er aan de game werken. Volgens de studio zou het vertrek van de Creative Director geen invloed hebben op het vervolg van de ontwikkeling van de game.

CD Projekt Red lijkt in elk geval hoge ogen te willen gooien met de grootte toename in personeel.  Ook wil het team de technische kwaliteit van Red Dead Redemption 2 gaan evenaren. Een game die natuurlijk ontwikkeld werd door het gigantische Rockstar, en aan de western game werkten meerdere verschillende studio’s van Rockstar mee.

 

 

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch