Menu Premium

Cyanide Studios onthult de eerste Blood Bowl 2-screenshots

Gamekings Redactie 11/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen juni kwam ontwikkelaar Cyanide Studios met het nieuws dat er een vervolg komt op Blood Bowls. Ondertussen was het akelig stil, totdat daar vandaag verandering in gekomen is. Cyanide Studios onthult de eerste Blood Bowl 2-screenshots, waarop we meer zien van de toch wel goed ogende PC-versie van de game.

Ondanks dat de game Blood Bowls 2 heet, is er een kans dat je de serie niet kent. Blood Bowl heeft nooit ontzettend veel aandacht gekregen, maar werd wel degelijk acceptabel ontvangen. De PC-versie was wel beter dan de versies die uitkwamen op de Xbox 360, PlayStation Portable en Nintendo DS. Wellicht dat dat dan ook één van de redenen is dat we nu iets meer zien van de PC-versie, terwijl er over andere platformen nog geen duidelijk is.

De Blood Bowl-serie is niet zomaar een dertien in een dozijn-gameserie, als je het mij vraagt. De games zijn namelijk gebaseerd op het gelijknamige bordspel en daarna omgetoverd tot een fantasy football-game. Dan hebben we het over American Football, niet het voetbal zoals wij het kennen. In plaats van dat je alleen mensen gebruikt als spelers, bestaat je team daarnaast ook uit onder andere orcs, elven, dwergen en goblins. In plaats van dat je de regeltjes netjes opvolgt, mag je ook de tegenstander kapot meppen om zoveel mogelijk touchdowns te maken.

Er is nog niet veel bekend over Blood Bowl 2, behalve dat er een campaign-mode in zit. Deze zat niet in het eerste deel en daarom is het al een flinke verbetering. Of de game übervet wordt, moeten we nog achterkomen. Op welke platformen de game uitkomt, is ook niet geheel duidelijk. Wel komt Blood Bowls 2 sowieso naar de PC.

Cyanide Studios onthult de eerste Blood Bowl 2-screenshots

Cyanide Studios onthult de eerste Blood Bowl 2-screenshots

Cyanide Studios onthult de eerste Blood Bowl 2-screenshots

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch