Menu Premium

Curiosity is voltooid bevestigt Molyneux

Gamekings Redactie 26/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Curiosity is voltooid bevestigt Molyneux via Twitter. Een inwoner van het Verenigd Koninkrijk heeft het laatste blokje weggehakt van de grote kubus waar deelnemers al sinds november vorig jaar laag voor laag doorheen konden beitelen. Of de winnaar het ‘geheim’ met de rest van de wereld wil delen moet nog blijken. Vooraf had de voormalige studiobaas van Lionhead laten weten dat de inhoud van ‘the cube’  het leven van de winnaar zou veranderen, maar diegene is dan ook de enige die het te zien kreeg. Of de gelukkige winnaar het openbaar wil maken is aan hem of haar.

Onlangs haalde het sociale experiment nog het nieuws toen bekend werd dat studio 22 Cans zelf een aantal lagen zou verwijderen om het proces te versnellen. Zoals we van Peter Molyneux gewend zijn kon de mobiele game nooit helemaal aan de verwachtingen voldoen. De servers lieten het in het begin van de lancering afweten en veel deelnemers waren hun zuurverdiende muntjes kwijt. Die muntjes verdiende je door blokjes weg te hakken. Vervolgens kon je daarmee bommen of pikhouwelen kopen om in één keer veel ‘cubelets’ te verwijderen.

Er is ook de nodige discussie geweest of je Curiosity (voluit: Curiosity What’s Inside the Cube, om verwarring met het Mars-karretje van NASA te voorkomen) wel een game kunt noemen. En die populariteit: was dat niet gewoon een kunstmatige hype gecreëerd door de overenthousiaste Molyneux? We vinden hem allemaal wel een kleurrijk figuur, het brein achter games als Fable en Black & White, maar hij staat ook bekend om z’n wilde verhalen die nooit helemaal blijken te kloppen. De belofte dat hetgeen wat er in het binnenste van de cube zit het leven van de winnaar gaat veranderen moeten we dan ook maar met een korreltje zout nemen.

Vind je Peter Molyneux een mooie aanwinst voor de game industrie? Of is het beter dat hij maar z’n mond houdt in plaats van gamers te belazeren met mooie praatjes? En had jij de inhoud van de kubus openbaar gemaakt?

Curiosity is voltooid bevestigt Molyneux

Curiosity is voltooid bevestigt Molyneux

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch