Menu Premium

Cuphead komt niet naar Playstation 4

Froukje Planken 06/07/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Cuphead blijft een Microsoft exclusive heeft ontwikkelaar Studio MDHR bevestigd. De cartoony platformer van de Canadese indie ontwikkelaar blijft exclusief voor Xbox One en PC (met Steam en Windows 10 versies bij de launch en een GoG release daar snel op volgend). Dit legt de studio uit in een post op NeoGAF. Er was verwarring ontstaan over deze exclusiviteit na gemixte berichten. ‘Een Mac en een Linux versie zouden later kunnen volgen, tenzij we onze huizen verliezen.’ Hiermee wordt gezinspeeld op een interview met Gamesradar, waarin de ontwikkelaars aangeven hun baan te hebben opgezegd en een extra hypotheek te hebben genomen op hun huis uit passie voor hun game.
Ryan Moldenhauer, ‘Director of Experience’ van Studio MDHR, bevestigt tegenover Eurogamer nog eens dat de Microsoft exclusiviteit ‘100 procent waar’ is. De studio benadrukt ook dat zij eigenaar zijn van het IP, dus terwijl de eerste Cuphead game niet naar PS4 komt, is het mogelijk dat vervolgdelen wel multiplatform zijn.

De game van de twee Canadese broers Chad en Jared Moldenhauer valt op door zijn uitgesproken design die de cartoony stijl uit de jaren ’30 probeert na te bootsen. De visuele stijl en de audio zijn zelfs met dezelfde technieken gemaakt als in dat tijdperk, oftewel met handgetekende cel animatie, -achtergronden en originele jazz opnames. De snelle run en gun gameplay focust zich sterk op boss battles.

Check nog eens de trailer en gameplay beelden van de game:

Cuphead komt 29 september uit op Xbox One, Windows 10 en Steam.

Trekt deze artstyle en snelle gameplay jou? Vind je het jammer dat de game niet op PS4 verschijnt? Laat het weten in de comments!

Bron: Eurogamer, Cupheadgame

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch