Menu Premium

Crytek wordt een free-to-play bedrijf

Gamekings Redactie 09/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Crytek topman, Cevat Yerli, heeft via Videogamer laten weten dat het bedrijf in de toekomst alleen nog maar F2P (free-to-play) games gaat maken. Zodra alle contracten omtrent Crytek’s retail games (titels die in winkels moeten verschijnen) verlopen, zegt de ontwikkelaar vaarwel tegen verpakte software.

Grote kans dat je dit niet aan zag komen en nu verbijsterd naar je scherm zit te staren. Crytek? Alleen nog maar free-to-play games? Wat? Inderdaad, dat zijn zowaar de toekomstplannen van de top-ontwikkelaar volgens eindbaas Yerli. Ze houden het dus niet alleen bij Warface, de eerste, nog in Europa te verschijnen F2P shooter van het bedrijf. Nee, ze beloven in het vooruitzicht een compleet arsenaal aan gratis te spelen titels klaar te stomen, die toegankelijk zullen zijn via GFACE, Crytek’s social platfrom.

“Momenteel zitten we in de overgangsfase van verpakte games naar een complete free-to-play ervaring,” meldde de CEO. “Wat dit betekent is dat onze toekomst, alle nieuwe games waar we aan werken, evenals nieuwe projecten, platformen en technologie, allemaal met de hoogste kwaliteit zijn ontworpen voor free-to-play en online.” Volgens Cevat mogen we dus titels verwachten van triple-A niveau, zoals we dat van Crytek gewend zijn.

“Ik vind dit een nieuw soort games die er moeten komen om het landschap te veranderen, en tevens de meest gebruikersvriendelijke business-model,” aldus de topman. Laten we in ieder geval hopen dat dit niet tot een crisis zal leiden bij Crytek…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch