Menu Premium

Crytek verwacht binnen vijf jaar een volledig free-to-play bedrijf te worden

Gamekings Redactie 10/02/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Crytek verwacht binnen vijf jaar een volledig free-to-play bedrijf te worden en volgens Cevat Yerli, de chief executive officer van Crytek, zal het bedrijf de wereld veroveren met deze strategie.

Yerli zegt in een interview dat Crytek enkele jaren geleden besloot om de kwaliteit van triple-A games te gaan combineren met de free-to-play strategie. De kwaliteit van games die via het free-to-play model worden aangeboden zal volgens hem alleen maar verbeteren.

“Ik denk dat in de volgende twee à drie jaar, free-to-play zal gaan concurreren met retail door kwalitatief sterke titels zoals Warfare. We kijken naar free-to-play als een drijvende kracht achter onze groei en onze plannen om de wereld te veroveren. We hebben een aardig aantal traditionle retail console titels waar we aan werken en ondertussen onderzoeken we de mogelijkheden voor free-to-play games op consoles.”

Onderdeel van deze nieuwe strategie waar Crytek aan werkt is G-Face. Aan het eind van het jaar zal Crytek een nieuwe shooter, Warface, uitbrengen voor deze service. G-Face is een sociaal netwerk voor gamers dat de mogelijkheid zal bieden om via een browser met vrienden te gamen op verschillende apparaten zoals smartphones, tablets en de pc. Daarnaast wil Crytek ook allerlei andere functies integreren die we kennen uit social media zoals Facebook en Twitter.

“Ons voornaamste doel is om triple-A, free-to-play games te maken voor de wereldmarkt en hier volledig op over te gaan. Als bedrijf gaan we veranderen van een developer naar een service bedrijf en we gaan met G-Face een platform aanbieden voor andere developers die dit nodig hebben.”

“Als we onze games konden lanceren op een platform dat op dit moment al bestaat en daarmee dezelfde resultaten behalen dan zouden we geen eigen platform bouwen. Maar we zijn ervan overtuigd dat ons platform een aantal specifieke mogelijkheden biedt waardoor onze games nog beter presteren. Daarom zijn we van plan om deze service ook aan andere partijen aan te bieden.”

“Dit betekent niet dat ons platform nu ook de belangrijkste drijfveer zal worden achter ons bedrijf. We gaan de mogelijkheid creëren en dan kijken hoe dat werkt. Games blijven altijd het belangrijkst voor ons bedrijf. Onze ontwikkeling is mogelijk omdat alles bij ons draait om het maken van games. We bieden technologie, maar nieuwe technologie ontwikkelen is niet onze voornaamste motivatie. We ontwikkelen nieuwe technologie zodat we goede games kunnen maken.”

Op 22 februari komt Crytek’s Crysis 3 uit voor de PC, PS3, and Xbox 360.

Crytek verwacht binnen vijf jaar een volledig free-to-play bedrijf te worden

Crytek verwacht binnen vijf jaar een volledig free-to-play bedrijf te worden

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch